Kasa düzeni doğru mu?

SP-XeoN

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, ben bilgisayar montajı hakkında hiçbir beceri veya bilgiye sahip değilim. Sadece işlemci ve bellek montajı gibi basit kısımları yapabiliyorum. Sistemimi ücret karşılığında bir bilgisayarcıya monte ettirdim. Bunun hakkında birkaç sorum olacak.

1) Sıvı soğutma montajı doğru mu? Bazı kişiler pompa ve radyatörün öyle montaj edilmesi halinde ömürlerinin kısalacağını söyledi.

İşlemcim Ryzen 5600X bu montaj ile AAA oyunlarda 46 dereceyi geçmiyorum.

IMG_20211112_132228.jpg

2) Sıvı soğutucunun pervaneleri çalışıyor ama ışıklandırmaları çalışmıyor, bunu basitçe kendim nasıl yapabilirim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba, ben bilgisayar montajı hakkında hiçbir beceri veya bilgiye sahip değilim. Sadece işlemci ve bellek montajı gibi basit kısımları yapabiliyorum. Sistemimi ücret karşılığında bir bilgisayarcıya monte ettirdim. Bunun hakkında birkaç sorum olacak.

1) Sıvı soğutma montajı doğru mu? Bazı kişiler pompa ve radyatörün öyle montaj edilmesi halinde ömürlerinin kısalacağını söyledi.

İşlemcim Ryzen 5600X bu montaj ile AAA oyunlarda 46 dereceyi geçmiyorum.

Eki Görüntüle 1212273

2) Sıvı soğutucunun pervaneleri çalışıyor ama ışıklandırmaları çalışmıyor, bunu basitçe kendim nasıl yapabilirim?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Ekran kartı modeli nedir? AAA oyunlar zaten işlemci değil ekran kartına yüklenir genel olarak.

Radyatörü üste takması gerekiyordu. Ama bu bilgisayarcı denecek şahıs radyatörü öne takıp öne takılması gereken fanları yukarı takmış. Ayrıca kablolama işini de berbat yaptığı için kasanın içi dağınık görünüyor. Açıkçası ben pek iyi bir iş çıkardığını düşünmüyorum.

Öncelikle soru sorarak cevaplayayım. Radyatörün ön kısmında fanlar monteli ve önünde kasanın fanları da mı var?
Genel olarak radyatörü üstte veya alta takılması gerekiyor. Çünkü fotoğraftan anladığım kadarıyla radyatörün bulunduğu yerin ön kısmında kasa fanları var. Fan ışıkların yanmaması nedeni CPU LED Fan kablosu anakarta bağlı olmadığını görüyorum.

Radyatör öne takılabilir eğer yukarıda müsait alan yoksa, ancak en sağlıklısı yukarısı tabi ki. Radyatördeki sıcaklığı kasanın içine üflüyor bu şekilde takılınca.
Öne takıldığı zaman ise boruların aşağı kısımda kalması gerekiyor, doğru takılmış zarar vermez.

Aşağıya ise kesinlikle takılmaması gerekiyor.

Radyatörün öne takılmasında bir sorun yok. Hatta oryantasyonu da doğru.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Işıklandırma hususunda sorunlar yaşıyormuşsunuz. Sıvı soğutma fanlarından çıkan RGB/ARGB bağlantıları ilgili anakart portuna takıp yazılım üzerinden kontrol ettiniz mi? İşlemci üzerindeki blokta ışıklandırma görüyorum bu arada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı