Kasa fanı kontrolcü ile CPU fan RGB aydınlatması kullanmak problem olur mu?

wozhiee

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600 - RX 7700 XT
Meslek
Teknik Ressam
Arkadaşlar kule tipi soğutucunun RGB bağlantısı için ekran kartının çok büyük olduğu ve bağayamadıklarını ancak bu şekilde bir bağlantı yapılarak fandaki RGB'nin çalışacağı söylendi. Oradaki kumandadan renk ve mod değişimi yapabiliyorum. Herhangi bir problem yaşatır mı elektriksel olarak, voltaj ile ilgili yanma, erime vs?

Dosya Ekleri

• 20250219_021804.jpg
    20250219_021804.jpg
    103,3 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kule tipi soğutucunun RGB bağlantısı için ekran kartının çok büyük olduğu ve bağayamadıklarını ancak bu şekilde bir bağlantı yapılarak fandaki RGB'nin çalışacağı söylendi. Oradaki kumandadan renk ve mod değişimi yapabiliyorum. Herhangi bir problem yaşatır mı elektriksel olarak, voltaj ile ilgili yanma, erime vs?

Pek sanmıyorum sorun yaşayacağını

Problem olmaz elini sağ sola yanlışlıkla değdirme yeter, sorum olacakdı CPU LED'ini kontrol edebiliyor musun bende aldım çift fanlı kule sogutucu yük altındayken tüm ışıkları yanıyor çıkınca oyundan ışıkların hepsi kapanıyor.

Problem olmaz elini sağ sola yanlışlıkla değdirme yeter, sorum olacakdı CPU LED'ini kontrol edebiliyor musun bende aldım çift fanlı kule sogutucu yük altındayken tüm ışıkları yanıyor çıkınca oyundan ışıkların hepsi kapanıyor.
CPU Ledini o kumandadan yonetebiliyorum , birkere ayarlayınca o şekilde kalıyor, kapat aç vs yapınca değişmiyor. Sağa sola değdirme derken ne demek istedin anlamadım.

CPU LED'ini o kumandadan yonetebiliyorum, bir kere ayarlayınca o şekilde kalıyor, kapat aç vs yapınca değişmiyor. Sağa sola değdirme derken ne demek istedin anlamadım.

Kumanda oraya sabit değil mi öyle anladım basarken eliniz o kumanda hariç bir yere deymesin ne olur ne olmaz sıkıntı çıkartır anakart vs tavsiye edilmeyen şeyler genel olarak oradan kontrol edebilirisniz.

Kumanda oraya sabit değil mi öyle anladım basarken eliniz o kumanda hariç bir yere deymesin ne olur ne olmaz sıkıntı çıkartır anakart vs tavsiye edilmeyen şeyler genel olarak oradan kontrol edebilirisniz.
Evet sabit, kulaklık kablolarında kumanda olur ya onun gibi, sen galiba ana karta değme demek istedin statik elektrik vs gibisinden.

Hayır, PSU gücü normalin üstündeyse ve PC bileşenleriniz bu gücün tamamını kullanmıyorsa bu konuda bir sorunuz olmaz. Olası PSU güç yetmezliğinde zaten PSU hiç açılamayacaktır veya açılmaya çalışırken güç yetmezliğiyle aniden kapanacaktır. PSU gücünüz yeterliyse bu konuda herhangi bir sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı