Kasa Fanlarını Nasıl Yerleştirmeliyim?

Merhaba, egzoz fanı dışarıya atıyor doğru. Ama işlemcinin üzerindeki sağdaki fan sağdan sola hava akışı sağlıyor. İşlemcinin üzerindeki soldaki fan ise yine sağdan sola hava akışı sağlıyor (içeri çekmiyor yani). Özetle sağdan gelen hava işlemcinin içinden ve en son da egzoz fandan dışarı çıkıyor.

Merhaba, egzoz fanı dışarıya atıyor doğru. Ama işlemcinin üzerindeki sağdaki fan sağdan sola hava akışı sağlıyor. İşlemcinin üzerindeki soldaki fan ise yine sağdan sola hava akışı sağlıyor (içeri çekmiyor yani). Özetle sağdan gelen hava işlemcinin içinden ve en son da egzoz fandan dışarı çıkıyor.

Ekran kartnın altındaki boşluğa fan koydunuz mu peki.

Ekran kartnın altındaki boşluğa fan koydunuz mu peki.
Henüz koyamadım. Daha sıra gelmedi :)

Bugün fanlarım geldi. Bir tanesini @Megaton un dediği gibi sağ üst tarafa taktım. Diğerini ise ön aşağıya. Yalnız bir sorun var. Öndeki led şeridi tamamen çıkarmak zorunda kaldım yoksa ön kapağı takamıyorum. Mis gibi püfür püfür esiyor. Boşta işlemci 31 32 derece. Ekran kartı 39 40 derecelere düştü :) Oha dedim. Bayağı bir düşürdüm sıcaklıkları özetle.

Sorunsuz ve her şey tıkır çalışıyor. Sıcaklık değerlerimi de paylaşıyorum. İki sorum var:

1. SSD biraz yüksek mi diğer parçalara göre?
2. Ekran kartının altındaki boşluğa illa fan takmaya gerek var mı?

Son olarak:

Prime95 ve AIDA64 testi de yaptım 10 dakika. Özetle 4 5 derece bir düşüş var toplamda. Ama SSD en az sıcaklık düşüşü olan parça gibi gözüküyor.
Ekleme: Ayrıca 20 dakika Warzone oynadım. Onun da sıcaklık değerlerini ekliyorum. Bu ekran kartı sıcaklığı niye düşmüyor acaba?

Dosya Ekleri

• photo_2020-06-09_22-57-07.jpg
    photo_2020-06-09_22-57-07.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 58
  • photo_2020-06-09_22-57-13.jpg
    photo_2020-06-09_22-57-13.jpg
    216,1 KB · Görüntüleme: 57
  • photo_2020-06-09_22-57-17.jpg
    photo_2020-06-09_22-57-17.jpg
    92,7 KB · Görüntüleme: 59
  • AIDI64 Test.jpg
    AIDI64 Test.jpg
    150,9 KB · Görüntüleme: 63
  • Prime95 Test.jpg
    Prime95 Test.jpg
    150,9 KB · Görüntüleme: 61
  • Sıcaklık Boşta.jpg
    Sıcaklık Boşta.jpg
    77,5 KB · Görüntüleme: 60
  • Warzone 20 minutes.jpg
    Warzone 20 minutes.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
3 fanı önden havayı çekecek şekilde takınız. Eğer 2 fanınız daha var ise içerideki sıcak havayı yukarı tahliye etmek için; içerdeki havayı çekecek ve dışarı atacak şekilde biçimlendiriniz. Yani üstten ve arka kısımdan sıcak hava atılacak ve önden temiz, soğuk hava çekilmesi sağlanacak.

1. SSD biraz yüksek mi diğer parçalara göre?
2. Ekran kartının altındaki boşluğa illa fan takmaya gerek var mı?

1) Evet yüksek fakat çok değil problem hava akışı desem değil çünkü diğer sıcaklıklar düştü düşünmem lazım.
2) Eğer dert etmiyorsan takma fakat bütçen varsa tak senin kararın.

Merhaba,

Üste ve öne takmak için 2 tane daha fan aldım. Ayrıca mor bölüme de 1 tane fan takacağım.

Konu üzerine bayağı bir araştırma yaptım. İçeri ne kadar hava üfleyen varsa dışarı üfleyen de aynı oranda fan olması en sağlıklısıdır diyorlar. Ben şimdi bu 3 tane ilave fanı taktıktan sonra önde 2 fan içeri üflüyor, üstte 2 fan dışarı üflüyor, arkada 2 fan yine dışarı üflüyor olacak. Tam arkadaki fanlar aynı büyüklükte ve güçte değil elbette ama yine 4'e 2 gibi bir durum oluşuyor sanki. Ne dersiniz?

Dosya Ekleri

• 1591571260076.png
    1591571260076.png
    112,2 KB · Görüntüleme: 53
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı