Ya arkadaşlar ben şu saate kadar inatla kasa kapağı kapalı kullandım fakat sürekli açık olsun diye söylüyor bilgisayarcılar ve teknik destek bilen biri. İnternetten okuyorum zararlı diyor. Benim kasada 3 önde 1 arkada 1 CPU ve 2 ekran kartına bağlı fan var. Sizce ben kasa kapağını nasıl kullanmalıyım?
Kasa kapağının açık olması pcnin tozlanmasına neden olur.Temizliğini yaparım diyorsanız açık kalmasında sorun yok.Hava akışınız iyiyse kasanın kapalı kalmasında yine sorun yok.
Merhabalar. Öncelikle kasa modeli nedir? Eğer iyi hava akışına sahip bir kasanız var ise kapalı kullanmak daha iyi olur. Fakat önü cam ve kötü hava akışına sahip bir kasanız var ise yan tarafı açınca sıcaklık değerleri düşük olacağı için yan tarafı açık kullanmak daha mantıklı olur. Açık kullanılırsa sadece çabuk tozlanır o kadar.
Ya arkadaşlar ben şu saate kadar inatla kasa kapağı kapalı kullandım fakat sürekli açık olsun diye söylüyor bilgisayarcılar ve teknik destek bilen biri. İnternetten okuyorum zararlı diyor. Benim kasada 3 önde 1 arkada 1 CPU ve 2 ekran kartına bağlı fan var. Sizce ben kasa kapağını nasıl kullanmalıyım?
Kasa içi hava akışında sorun yoksa ve fanlar yeterliyse kapağı kapalı kullanın. Çok eski bir sistemse ve soğutmayı iyileştirmek eziyet haline gelecekse açabilirsiniz.
Isınan hava yukarı yükselir. Isınan hava, arka ve üst fanlar ile çıkış sağlar. Öndeki fanlar ise içeri soğuk hava üfler ve bu düzen böyle devam eder. Hava sirkülasyonu kötü ise açılır değil ise kapalı kalması soğutma açısından daha iyidir.
Bence hem avantaj hem de dezavantajı var kapağı acık tutarsan kasanın içerisi daha kısa sürede tozlanıcaktır yaz aylarında iyi bir soğutucuya sahip olmayanlar acık tutuyor ama kasanın kapağı kapalı durması sesin size daha az geleceği demektir.