Kasa temizliği nasıl yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli?

7VXC Abuser

Decapat
Katılım
17 Temmuz 2022
Mesajlar
67
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Kasa temizlemeye girişeceğim. Bundan önce bütün dikkat edilmesi gerekilenleri ya da evde nasıl yapılır gram bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sadece toz temizliği mi yapılacak. Yoksa termal macun bakımı dahil mi
 
Tamam o zaman.

Dikkat edilecek bir kaç şey var.
1-PSU kablosunu sökmeniz gerekiyor ve PC üzerindeki statik elektriği boşaltmanız lazım.

2-Anakarttaki tozları alacaksanız çok yumuşak bir fırça ile yumuşak bir şekilde bastırmadan temizleyin. Üzerinden herhangi bir parçanın kopmasını istemeyiz. Ben yapmıyorum, sadece uzaktan soğuk hava üfletiyorum.

3- Fan temizliği yaparken fanlar dönmesin. Yani hava tutacaksanız fanları elinizle veya kalem yardımı ile tutun ve dönmemesini sağlayın.

4- Soğuk hava tutun kesinlikle sıcak olmasın. Basınçlı hava üfletmeyin. Havayı anakarta üfletirken yaklaştırmayın.

5-Nemli bir bezle silin ama herhangi bir şekilde anakart gibi diğer bileşenlere nemli bezi sürmeyin. Bir şey olmaz diyenler var ama risk almaya değmez.

Onun dışında aklıma gelen başka bir şey yok hocam ben kendim bu şekilde yapıyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı