Kasa temizliği yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Fanları el ile tutmak lazımmış, hangi fanları tutmam lazım ekran kartı fanı, işlemci fanı kasanın fanları buna dahil mi?
Ben sadece ekran kartını çıkarıyorum. Diğer bileşenlerde toz kalmışsa bezle siliyorum.
Toz bir mevzi FPS kaybına yol açabilir diyebiliriz bence toz sistemin ısınmasını neden olur ısınma da bileşenlerin tam performans vermeyip kendini yavaşlamasına neden olur bu yüzden temiz kasa en iyisi.
Bu durumun oluşması için herhalde bi 3-4 yıl temizlememiş olması lazım.

Tamamdır arkadaşlar verdiğiniz yanıtları dikkate alacağım cevaplarınız için çok teşekkür ederim iyi günler.

Saç kurutma makinesi yeterli olacaktır ama soğuk hava üflediğinden emin olun. Hava tutarken fanları elinizle tutun ve anakart üzerine çok temas etmeyin.
Bunu da sormadan geçmek istemedim, sadece kasa fanlarını mı tutmam lazım yoksa ekran kartı, işlemci fanlarını da tutmak gerekir mi?

Fanları tutun dememin sebebi
Bunu da sormadan geçmek istemedim, sadece kasa fanlarını mı tutmam lazım yoksa ekran kartı, işlemci fanlarını da tutmak gerekir mi?
Saç kurutma makinesi hızından kaynaklı fanlara çok zarar vermeyebilir ancak yine de fanın iç kısımlarının özellikle işlemci fanının altındaki kısımları temizlenmesi için tüm fanları tutman daha iyi olacaktır.

Fanları tutun dememin sebebi

Saç kurutma makinesi hızından kaynaklı fanlara çok zarar vermeyebilir ancak yine de fanın iç kısımlarının özellikle işlemci fanının altındaki kısımları temizlenmesi için tüm fanları tutman daha iyi olacaktır.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı