Kasa temizliği performansı etkiler mi?

polar star

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhabalar. Kasamı en son 4 yıl önce temizletip termal macununu değiştirmiştim. 1-2 yıl önce performansı güzeldi fakat son günlerde performansı aşırı derecede kötü. Kasanın dışından baktığımda işlemcinin tozla kapandığnı gördüm. Ben bu yavaşlamanın tozdan olduğunu düşünüyorum ama pek emin değilim. Temizletirsem performans alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklığından dolayı hızını kısıtlıyor olabilir, temizlerseniz sıcaklığı da azalacaktır. Ancak emin değilim, sıcaklıklara bakmanız lazım.

Hepinize merhabalar. Kasamı en son 4 yıl önce temizletip termal macununu değiştirmiştim. 1-2 yıl önce performansı güzeldi fakat son günlerde performansı aşırı derecede kötü. Kasanın dışından baktığımda işlemcinin tozla kapandığnı gördüm. Ben bu yavaşlamanın tozdan olduğunu düşünüyorum ama pek emin değilim. Temizletirsem performans alır mıyım?
Merhaba. İzah edeyim hemen. İşlemci ve ekran kartları ve diğer benzer bileşenler aşırı ısıya veyahut bir limite yaklaştıklarında kendi hızlarını diğer adı ile performanslarını kısıp soğutmayı amaçlarlar bu sayede siz oyun oynarken birden drop veya fps düşüşü hisseder bilgisayarda kasma gibi olaylar söz konusu olabilir. Aluminiyum ve bakır arasında toz olduğunda hava vursa da o soğuk hava ne yazık ki metal soğutucuya temas etmeyip ısınamya devam ediyor. Fanlar ise daha fazla devir verme zorunluluğu duyumaktadır ve ömürleri kısalıyor. Temizlendiğinde ve termal macunları yenilendiğinde ısı transferi ve gelen hava ısıyı rahatlıkla alıp götürür bu sayede bileşenler rahatlıkla soğumaktadır. Soğutulduğunda bileşenler yüksek frekanslarda veya açık bir dille yüksek performansta çalışmayı kesmemektedir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı