Kasa Temizliği Sonrası Bilgisayarda Yavaşlama

bboyerman

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Makine Teknikeri
Merhaba arkadaşlar. Ben bugün bilgisayarımı komple dağıtıp detaylı bir temizlik yaptım. Dağıtmadan önce kabloları vs fotoğraf çektim takıldığım yerlerde açıp bakarım diye. Her neyse bir güzel temizledim bütün tozlardan arındırdım ve nasıl dağıttı isem aynı şekilde geri topladım. İşlemciye macun sürdüm kartvizit ile bütün yüzeylerine yaydım ve stok fanı oturttum. Kabloları taktım falan montajı bitirdim.

Bilgisayarı açtım. İlk seferde açılmadı. BIOS'a yönlendirip duruyordu. Kapattım HDD ve SDD SATA kablolarının yerlerini değiştirdim ve yeniden denedim. Bu sefer açıldı. Açıldı ama bu kez de HDD'yi görmedi. Zannedersem Kabloda bir sorun var ama olmaması lazım çünkü kablonun bozulmasını gerektirecek hiç bir güç uygulamadım. HDD'yi görmemesi bir yana arkadaşlar esas probleme geliyorum.

Bilgisayarım inanılmaz yavaşladı. 10 saniye içinde açılan 850 Evo SSD'li bilgisayarımın açılması için 1-2 dakika bekliyorum resmen. Açıldıktan sonra başlangıçta açılan programlar da geç açılıyor. Hatta İlk açıldığında Bilgisayarım sağ tık özellikler baktığımda CPU ve RAM'leri görmüyor. 1-2 dakika kendine geldikten sonra anca görüyor. Nerede hata yapmış olabilirim. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Bir şey daha eklemek istiyorum. Format atılmaksızın sata portlarının yerlerini değiştirdiğimizde bir sıkıntı olabilir mi? Yukarıda yazdığım gibi disklerden birini görmeme durumu için soruyorum? Kablo bozulması seçeneğinin dışında?

Sata portlarının sırasını ilk halinde olduğu gibi taktım tüm sorunlar düzeldi. Fakat sata kablolarının birisi asusun kendi kablosu sata 3 yazıyor üzerinde diğer iki sata kablosu standart pembe renkte üzerinde hiç bir şey yazmıyor ve biri tırnaksız. Ben istiyorum ki içlerinde en iyisi olduğunu düşündüğüm asus'un sata kablosunu SSD'ye takmak istiyorum ve bunu yaptığımda diski görmüyor. Bunu nasıl sorunsuz bir şekilde hallederim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı