Kasa ve PSU Önerisi

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Mevcut sistemime kasa ve PSU almak istiyorum. Aklımda bir kaç tane seçenek var. Onların haricinde sizden de öneri isteyeceğim.

Kasa olarak,

Kasa bu fiyatlar da aynı özelliklerde başka kasa var ise önerebilirsiniz,

PSU olarak aklım da bir kaç seçenek var.

1. Si Aerocool yeni çıkarmış olduğu Cylon RGB 80+ var. Bu kasa da güzel duracağını düşünüyorum.

2. Si Corsair vs550
3. Sü

İlk tercih olarak Aerocool düşünüyorum görüntüden kaynaklı. Normal de Aerocool öyle ahım şahım yorumları yok araştırdığım kadarıyla. Bizim ülkemizde bu arada. Yoksa Amazon ilgiltere'de gayet satılmış ve iyi yorumlar almış.

Ayrıca Aerocool bu PSU ile Corsair vs550'si arasında ne kadar kalite farkı vardır? Hiç görüntüyle uğraşma Corsair mi al dersiniz?

Yani kasa ve PSU 2 lisine en fazla 600 lira ayıracağım. Zaten kullandığım sistem öyle ahım şahım değil. Hatta bayağı da eski :D

Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutmaya önem veriyorsan;
PSU'da yanında gelsin diyorsan;

Merhaba arkadaşlar,

Mevcut sistemime kasa ve PSU almak istiyorum. Aklımda bir kaç tane seçenek var. Onların haricinde sizden de öneri isteyeceğim.

Kasa olarak,

Kasa bu fiyatlar da aynı özelliklerde başka kasa var ise önerebilirsiniz,

PSU olarak aklım da bir kaç seçenek var.

1. Si Aerocool yeni çıkarmış olduğu Cylon RGB 80+ var. Bu kasa da güzel duracağını düşünüyorum.

2. Si Corsair vs550
3. Sü

İlk tercih olarak Aerocool düşünüyorum görüntüden kaynaklı. Normal de Aerocool öyle ahım şahım yorumları yok araştırdığım kadarıyla. Bizim ülkemizde bu arada. Yoksa Amazon ilgiltere'de gayet satılmış ve iyi yorumlar almış.

Ayrıca Aerocool bu PSU ile Corsair vs550'si arasında ne kadar kalite farkı vardır? Hiç görüntüyle uğraşma Corsair mi al dersiniz?

Yani kasa ve PSU 2 lisine en fazla 600 lira ayıracağım. Zaten kullandığım sistem öyle ahım şahım değil. Hatta bayağı da eski :D

Yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

XIGMATEK VENOM X 650W 80 PLUS POWER

Bütçeni biraz attırabilirsen bu kasayı önerebilirim ben aldım gayet memnunum

Soğutmaya önem veriyorum fakat Dark'ın bu kasasının önüne 2 adet fan takılıyor benim gösterdiğim kasa da ise 3 adet fan takılabiliyor. Geri kalanlar da tamamiyle aynı özellikteler. GameBooster görüntü daha güzel... PSU gelince bu şekilde için PSU olanlar da genelde iyi bir PSU çıkmıyor. GameBooster da öyle bir kasası var.
Fanlar için led kumandası vs güzel özellikler var. Fakat PSU kısmı iyi değil. Yazan 600W fakat verebildiği 12v kanalından 480W... Böyle olunca ister istemez bir tereddüt oluyor. Sonuçta en önemli bileşenlerden biri PSU. @Kaleo

Xigmatek gelince evet gayet güzel Gamebooster'a göre artıları da var eksileri de. Üzerinde 4 fan olması güzel, fan alma derdinden kurtarır. GameBooster alırsam 3 adet ayrıca kasaya fan alacağım. Aynı para olacak. Ayrıca fanlar bu şekilde RGB değil. Üzerinde ki PSU'ya Xigmatek kendi sitesinden baktığımda 650W değil 600W olarak geçiyor ve 12v kanalından 540W veriyor. Model ismi 650 olarak geçiyor sadece neden öyleyse artık... Belki de GameBooster PSU lu kasasında da öyledir. 600 yazıyor ama 550 dir. @CJack60

Venos X de gayet güzel ama o fiyata çıkmaya gerek yok. İçine koyacağım sistem o kasaya değmez. :) p45 q9400 bir sistemden bahsediyoruz. :D Bu sisteme o kasa çok fazla. Hoş diğerleride az değil ama bu bariz fazla olur. Şuan için yeni sistem almayacağım için gerek yok. Şu an bu sistemi de uzay montaj kullanıyorum 300W PSU var OC yapmaya korkuyorum oyunlar da FPS düşüşlerine sebebiyet veriyor.
Kedilerim de bilgisayara rahat vermediği için bir kasa ve düzgüz kullanım için PSU şart. @ZiraAndCornelius

Soğutmaya önem veriyorum fakat Dark'ın bu kasasının önüne 2 adet fan takılıyor benim gösterdiğim kasa da ise 3 adet fan takılabiliyor. Geri kalanlar da tamamiyle aynı özellikteler. GameBooster görüntü daha güzel... PSU gelince bu şekilde için PSU olanlar da genelde iyi bir PSU çıkmıyor. GameBooster da öyle bir kasası var.
Fanlar için led kumandası vs güzel özellikler var. Fakat PSU kısmı iyi değil. Yazan 600W fakat verebildiği 12v kanalından 480W... Böyle olunca ister istemez bir tereddüt oluyor. Sonuçta en önemli bileşenlerden biri PSU. @Kaleo

Xigmatek gelince evet gayet güzel Gamebooster'a göre artıları da var eksileri de. Üzerinde 4 fan olması güzel, fan alma derdinden kurtarır. GameBooster alırsam 3 adet ayrıca kasaya fan alacağım. Aynı para olacak. Ayrıca fanlar bu şekilde RGB değil. Üzerinde ki PSU'ya Xigmatek kendi sitesinden baktığımda 650W değil 600W olarak geçiyor ve 12v kanalından 540W veriyor. Model ismi 650 olarak geçiyor sadece neden öyleyse artık... Belki de GameBooster PSU lu kasasında da öyledir. 600 yazıyor ama 550 dir. @CJack60

Venos X de gayet güzel ama o fiyata çıkmaya gerek yok. İçine koyacağım sistem o kasaya değmez. :) p45 q9400 bir sistemden bahsediyoruz. :D Bu sisteme o kasa çok fazla. Hoş diğerleride az değil ama bu bariz fazla olur. Şuan için yeni sistem almayacağım için gerek yok. Şu an bu sistemi de uzay montaj kullanıyorum 300W PSU var OC yapmaya korkuyorum oyunlar da FPS düşüşlerine sebebiyet veriyor.
Kedilerim de bilgisayara rahat vermediği için bir kasa ve düzgüz kullanım için PSU şart. @ZiraAndCornelius

250-300 tl arası boş kasa rgb fanlı felan istiyorsanız şöyle modeller inceledim gayet hoş güzeller
Frisby Stream FC-9260G RGB Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası + PSU Frisby Stream FC-9260G

Rampage X-Core 3 Adet Rainbow LED Fanlı Gaming Kasa Rampage X-Core 3 Adet Rainbow LED Fanlı Gaming Kasa

Gamebooster kasada öne 3 tane fan takılabildiğini söylemişsiniz fakat resimlerden görebildiğim kadarı ile önde extra masraf yaparak alacağınız 3 fanın havayı içeri alabileceği düzgün bir boşluk görünmüyor. Yani mantık güzel olsa da pişmanlığa sebep olabilir. Hepimiz madem alıyoruz bari gözede hitap etsin diyoruz hatta benim sistemimdeki değişiklik yapma isteklerimdendir bu sebep ama atla deve olmadığını bildiğim hatta normalde hiç de önem vermediğim için erteleyebildiğim kadarda erteliyorum, düşeş bir şeyler gelirse belki düşüncesindeyim. Acele de karar vermeyin güzel bir şeyler denk gelir. Dark N5 görüntü olarak zayıf sayılabilecek bir kasa da olsa fiyat olarak genel olarak cazip olduğundan sistem listelerime eklediğim bir üründür. Bir yakınıma da toplamıştım fena değildi tabi ki kendim kullanmadım ama benzerini kullanıyorum şu an dediğim gibi uygun bir zaman gelirse belki dediğim donanımlardan.

Zalman S2 de gordum, evet Zalman'ın kalitesini az çok biliyoruz. Muhtemelen GameBooster'dan da iyidir. Belki aşırı fark yoktur. Fan olarak Arctic F12 alacağım. Zalman'ı listeden çıkarma sebebim CPU soğutucu yüksekliği 156mm benim soğutucu 155mm sınırda duruyor. Sıkıntı çıkarma ihtimalinden dolayı vazgeçtim. Bir de çok lazım olmasa bile GPU boyu için desteklediği mesafe Zalman 330 mm GameBooster 355mm. Genel anlamda da GameBooster daha geniş bir kasa. Onun haricin de fan destekleri aynı. @CJack60

GameBooster'in hava girişi konusunda haklılık payınız olabilir. Hava girişleri sadece öndeki üçgen kısımlarda ki boşluklar. Oradan ne kadar hava çeker malum. Bakınıyorum şimdilik. Her istediğimiz olsun şeklinde yönelirsek ne yazik ki fiyat artıyor... Arkadaşların önerileriyle karşılaştırmaları yapıyorum. Henüz vakit var ecelemiz yok karşılaştırmalar ile en iyi sonuca vararız muhtemelen. @Zgrrs

İndirimleri takip etmekte, güç kaynaklı ve güç kaynaksız olacak şekilde her kombinasyonu değerlendirmekte fayda var. Şu an Hepsiburada da bir indirim var deniyor ama pek bir şey görmedim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı