Kasada hava akışı sağlamak için fan önerisi

piskinx

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Corsair Spech 04 adlı kasaya sahibim şu an içinde hiç fan yok ve içerisi çok ısınıyor. Önerdiğiniz fan veya fan seti var mı? Hava akışı için nasıl yerleştirmeliyim?

IMG_6625.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar için bütçe belirtmelisiniz. Öne 2, üste 2 ve arkaya 1 olacak şekilde 5 adet fan alınabilir.
Öndekiler içeriye, üst ve arkadaki ise dışarıya üflemeli.

Akasa Viper S-Flow tavsiye ederim, iki tane egzoz olarak kullanıyorum gayet memnunum. Fiyatlarına göre CFM (hava akış miktarı) gayet yüksek.

3 adet 120mm fan alarak 2 ön giriş ve 1 arka çıkış yeterli olacaktır.
Kasan sarı siyah ise Akasa Viper S-Flow 6.9-28.9 güzel duracaktır.
Alternatif olarak, Enermax T.B. Silence PWM 120mm 1500 RPM 8dB-18dB tercih edilebilir.
Kasada önde sadece 1 adet 140mm an yuvası mevcut.

3 adet 120mm fan alarak 2 ön giriş ve 1 arka çıkış yeterli olacaktır.
Kasan sarı siyah ise Akasa Viper S-Flow 6.9-28.9 güzel duracaktır.
Alternatif olarak, Enermax T.B. Silence PWM 120mm 1500 RPM 8dB-18dB tercih edilebilir.
Kasada önde sadece 1 adet 140mm an yuvası mevcut.

Hocam şimdi dediğiniz Akasa fandan 3 tane almam benim işimi görecek mi

Bu kasa için ideal fan düzeni bu şekilde. Fazlası ekstrem durumlar için söz konusu olabilir. Kasa içerisinde ekran kartı kullanılıyorsa üstteki alanlara, egzos fanı takmak negatif basınca ve ekran kartını taze havaya muhtaç bırakır. Ayrıca bu durumda önden alınan temiz havanın bir kısmı anakart üzerinden geçmeden dışarıya atılacaktır. Üsteki yuvalara egzos fanı takılmasa dahi, kasada içindeki ısınan havanın bir kısmı üstteki ızgaralardan yükselerek zaten çıkacaktır.​
Daha detaylı olarak sistemine ilişkin daha açıklayıcı bilgileri verirsen faydalı olabilir.​
İçerisi ne kadar ısınıyor? Yani, işlemci sıcaklığı boşta ve yükte nedir? Ekran kartı sıcaklığı boşta ve yükte nedir? Sistemde hangi bileşenler mevcut? İşlemci ve işlemci soğutucu türü nedir? Ekran kartı marka modeli nedir?​

Hocam şimdi dediğiniz Akasa fandan 3 tane almam benim işimi görecek mi
Anakartınızda yeteri kadar 4 pin fan girişi olmasına dikkat edin. Bu fanları molex veya 3 pin bağlarsanız sürekli son hızda çalışır aşırı gürültü yaparlar. Eğer yeteri kadar 4 pin yoksa çoğaltıcı almanız gerekir ya da daha basit fanlara yönelmelisiniz.

Çoğaltıcı öneriniz nedir ?
Bilgisayarımın özellikleri; Ryzen 1500x
Rx580 8gb
8gb 3000mHz
İşlemci boşta 40 en çok zorlandığında 90 sistem yeterlilik testinde 90 oldu yani ekran kartı sıcaklıklarını bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı