Kasada kaçak var

Tolga15

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Monitörümde kaçak olduğunu şans eseri fark ettim. Kenarını ellerken elime sanki iğne batarmış gibi belli oldu. Daha sonra kontrol kalemiyle baktığımda kaçak olduğunu gördüm. Aynı şekilde kasamı da elledigimde sanki pürüzlüymüş gibi bir his veriyordu. Aynı şekilde kontrol kalemiyle baktığımda monitöre göre daha az bir kaçak olduğunu gördüm. Sorunun monitör olduğunu düşünüp kasadan ayırarak denedim, hala daha kaçak vardı. Monitörü çıkardım ama kasamda hala daha kaçak var. Aynı şekilde klavyemin alt kısmı metal, baktığımda orada da kaçak gördüm.
(2 3 hafta kadar önce otobüs yolculuğuyla kasayi memlekete getirdim, ekran kartını sökmüştüm kendim. Tekrar taktım, sizce ondan da bir sorun olabilir mi?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Monitörümde kaçak olduğunu şans eseri fark ettim. Kenarını ellerken elime sanki iğne batarmış gibi belli oldu. Daha sonra kontrol kalemiyle baktığımda kaçak olduğunu gördüm. Aynı şekilde kasamı da elledigimde sanki pürüzlüymüş gibi bir his veriyordu. Aynı şekilde kontrol kalemiyle baktığımda monitöre göre daha az bir kaçak olduğunu gördüm. Sorunun monitör olduğunu düşünüp kasadan ayırarak denedim, hala daha kaçak vardı. Monitörü çıkardım ama kasamda hala daha kaçak var. Aynı şekilde klavyemin alt kısmı metal, baktığımda orada da kaçak gördüm.
(2 3 hafta kadar önce otobüs yolculuğuyla kasayi memlekete getirdim, ekran kartını sökmüştüm kendim. Tekrar taktım, sizce ondan da bir sorun olabilir mi?)
Sanmıyorum ekran kartından dolayı olacağını, daha çok dandik PSU yüzünden ya da defolu ekipman yüzünden olur, dandik PSU derken eski bilgisayarımda bit pazarından alınma PSU vardı hem kaçak vardı hem aldıktan 5 gün sonra yandı.
Defolu ekipman dediğim Fan olur yani kasa içinde bulunanlardan, ayrıca kabloları kontrol et.

Kullandığınız priz topraklı mı? Bu sorunu ben de yaşadım ve kullanıdığım kabloyu topraklı olanı ile değiştirdim sorunum çözüldü.

Dostum topraklama kötüyse eğer evdeki başka cihazlar da sebep olabilir. Ancak ekran kartı ya da PC donanımlarından herhangi biri (güç kaynağı hariç) fark edebileceğin şekilde kaçak oluşturmaz. Prizi PC'yi takmadan toprak hattını kontrol kalemiyle kontrol et bakalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı