Kasamdaki Fan Kombinasyonu Nasıl?

Ari4emeS

Hectopat
Daha fazla  
Yukarıya sıvı soğutmadan gelen ve içerideki havayı fılarıya verecek 3 tane 360mm fan koydum. Arkada tek olan fanı çıkardım ve ön tarafı 3' LED'im. Herhangi bir sorun çıkar mı?

15906002212556443736000828355337.jpg
15906002350323918026163814376025.jpg

Arkadaşlar egzoz fan demiş ama zaten sıvı soğutma radyatörü egzoz görevi görüyor ısınan hava yükselir nede olsa ama Arctic P12-P14 alınırsa egzoz olarak tam olur.
Öndeki fanlar ters mi takılmış? Markalar arkaya bakıyor olması gerekmiyor mu? Yoksa benim kasamdakiler mi ters :D

Sıcak hava yukarıya doğru gideceği için içerideki sıcak hava radyatöre gider ve sıvı soğutma performansı düşer. Sıvı soğutmayı havayı içeriye çekecek şekilde öne bağlayıp, yukarıya 2 arkaya 1 egzoz fan bağlayın.

Merhaba,

Havayı üst fanlar dışarıya, ön fanlar içeriye verecek yanlış anlamadıysam. Tam tersi daha uygun olabilir, radyatörü içerideki sıcak hava ile soğutmamış olursunuz. Arka havalandırma çıkışına da bir adet eklerseniz iyi olabilir (ön çıkışı HDD veya SSD'ler bloke edebilir biraz), ancak çok önemli değil gibi.

Öndeki fanlar ters mi takılmış? Markalar arkaya bakıyor olması gerekmiyor mu? Yoksa benim kasamdakiler mi ters :D

sizinki ters isçeri üflemesi için arkasında bulunan o plastiklerin akrkaya bakması gerek

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı