Kasan i5-7200U sistem nasıl hızlandırılabilir?

UstaGT

Decapat
RAM
4,00 GB
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA MQ01ABF050 HDD
Ekran kartı
Nvidia GeForce 920 (Yüksek performanslı 2. ekran k
Anakart
ASUSTeK COMPUTER INC.X541UJ
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.71 GH
Bilgisayarım uçsun istiyorum. Bir sürü ayar yaptım, grafikleri falan düşürdüm, herkesin bildiği klasik ayarları falan yaptım. Ekran kartını falan ayarladım fakat sanırım bilgisayarımın kaç yıl önce içine litrelerce su döküldüğü için yavaş. Sizce ne yapmalıyım? Mesela oyun oynarken falan veya normal PC kullanırken sadece kullandığım programa odaklansın istiyorum. Bilgisayarımın arka planda vs. hiçbir şey çalışmasın. Şu okulların akıllı tahtası gibi olsun istiyorum. Bunun için program öneriniz vs. var mı?

920M çok zayıf bir ekran kartı aynı zamanda i5 7200U'da iyi performans sağlayan bir işlemci değil daha çok günlük işler için kullanılması gereken bir işlemci onun dışında LoL falan oynarsın. O bilgisayarı iyileştirmenin yolu yazılımsal hareketler değil RAM'ini en az 8 mümkünse 16 GB yükseltirsen bir de HDD yerine SSD takarsan çok rahatlarsın.

Bu rehberi takip edebilirsiniz hocam.

Laptop olduğu için yapacaginiz çok bir modifikasyon yok. Islemciniz u serisi işlemci daha çok ofis odaklı bir işlemcidir bu sebeple performanstan kısar pil ömrüne katki verir. Sisteminiz büyük ihtimalle DDR3 +4 GB koyup 8gb yapabilirsiniz. Üstüne 500gb bir SSD alın tamamdır. Bundan fazla birşey yapamazsınız maalesef. Bide temizlemeyi deneyin daha ferah çalışsın. Nvidia denetim masasından ince ayarlar yapın az da olsa katkı verecektir.

920M çok zayıf bir ekran kartı aynı zamanda i5 7200U'da iyi performans sağlayan bir işlemci değil daha çok günlük işler için kullanılması gereken bir işlemci onun dışında LoL falan oynarsın. O bilgisayarı iyileştirmenin yolu yazılımsal hareketler değil RAM'ini en az 8 mümkünse 16 GB yükseltirsen bir de HDD yerine SSD takarsan çok rahatlarsın.

Eyvallah kanka ekran kartının kötü olduğunu biliyordum zaten de her şey SSD de bitiyor HDD sıkıntı.

2016 LTSB kur. Yamalı son sürüm ile elbette kapitalizmin ahlaksızlığına maruz kalarak, yamalarla işlemci yavaşlatılmıştır.

One ya ne diyorsun anlamadım.

Hard diski fırlat, yerine bir SSD tak, bir de 4 RAM ekle 8 olsun toplam RAM'in; uçar. Son model laptop gibi olur.

Evy.

Laptop olduğu için yapacaginiz çok bir modifikasyon yok. Islemciniz u serisi işlemci daha çok ofis odaklı bir işlemcidir bu sebeple performanstan kısar pil ömrüne katki verir. Sisteminiz büyük ihtimalle DDR3 +4 GB koyup 8 GB yapabilirsiniz. Üstüne 500GB bir SSD alın tamamdır. Bundan fazla bir şey yapamazsınız maalesef. Bir de temizlemeyi deneyin daha ferah çalışsın. NVIDIA Denetim Masası'ndan ince ayarlar yapın az da olsa katkı verecektir.

DDR4 bir de zaten şu an en yüksek performansa ayarlı grafikleri falan düşürdüm arka plan uygulamaları falan vs.

@Lee Yubin hocamin dediklerini yapmani oneririm oncelikle.

Onlari yapamazsan onerim belli.

MiniOS (custom Windows 10) kuracaksiniz ve Mem Reduct kullanacaksiniz.

Bu rehberi takip edebilirsiniz hocam.

Bunların zaten çoğunu yaptım sadece Regedit hızlandırma olayını bilmiyordum onu da anlamadım çok bir şey anlamadım zaten buradan.

@Lee Yubin hocamin dediklerini yapmani oneririm oncelikle.

Onlari yapamazsan onerim belli.

Minios (Custom Windows 10) kuracaksiniz ve Mem Reduct kullanacaksiniz.

Mem Reduct bilgisayarı bozar mı mesela Wi-Fi kopma sorunu bu uygulamadan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı