Kasanın İçi Çok Isınıyor

bipac24

Hectopat
Katılım
30 Nisan 2018
Mesajlar
43
Geçenlerde bir soru sormuştum ekran kartı PUBG'de 77 dereceye kadar çıkıyor normal mi diye arkadaşlar normal olduğunu kasa içi havalandırmayı iyi yapmamı söylemişlerdi. Bu havalandırmayı nasıl yapacağım? PC boştayken sıcaklık fazla yüksek değil ama oyunlarda ısı artınca kasanın plastik cam kapağına elimi koyduğumda çok fena şekilde ısındığını hissediyorum. Özellikle PUBG'de 77 dereceye kadar çıkıyor ekran kartının sıcaklığı ama cam olan kapağı çıkartınca sıcaklık 65 derecelere düşüyor. BIOS'dan kasa fan hızlarını kontrol ettiğimde 800 ile 950 RPM arasında geziyor. Kasada önde üç arkada bir fan var. Oyundayken kasadaki bu ısının bileşenlere zarar vermesinden endişeleniyorum ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hava akışında dengesizlik var. Arkadaki fan, öndeki üç fanın aldığı havanın hepsini dışarı atamıyor. Dolayısıyla her seferinde kasanın içerisinde sıcak hava kalıyor.
 
Ön fanlar kasanın içine doğru üfleyecek şekilde, arka ve üst kısımda bulunan fanlardan dışa doğru tahliye olacak şekilde ayarlayınız. Fanın üzerinde akış yönünü belirten ok var, buna göre rahatlıkla ayarlarsınız. Bu arada ekran kartına yakın olan bölgelerde ısınma olması normal, zira sonuçta fizik kurallarının önüne geçilmiyor.
 
Sistem özelliklerini yazarsanız fikir verebiliriz.
Sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 5 1500X
MSİ B350 Tomahawk
Hyperx 8 GB 3000 MHZ RAM
ASUS DUAL GTX 1060 3 GB
Cooler Master Master Watt 600 W PSU
Samsung 250 GB SSD
Xigmatek Hawthorn kasa
Öncelikle kasanın temizlğini kontrol etmelisin. Eğer fanın tozlu ise temizlemeni tavsiye ederim. Bu sana azda olsa ısını düşürecektir
Sistemi daha yeni topladım tozlanma yok şuan
Hava akışında dengesizlik var. Arkadaki fan, öndeki üç fanın aldığı havanın hepsini dışarı atamıyor. Dolayısıyla her seferinde kasanın içerisinde sıcak hava kalıyor.
Arkadaki fanın hızını mı arttırmalıyım ?
Oyun oynarken oluyor özellikle ekran kartının olduğu bölge çok ısınıyor.Bunun ekran kartından dolayı olduğunu biliyorum ama yan kapak kapalı kalınca içerideki sıcaklık orada kalıyor ve bu sefer sıcaklık artıyor kapağı çıkarınca o sıcaklık düşüyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı