Kasanın üstüne su döküldü

RuSTyRDIM

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayar kasamin icine su dokuldu, dokuldugu an ekran gitti ve PC'yi kapattim cok fazla su yoktu ekran kartında 5-6 damla anakartta 3-4 damla iç taraflar ve PSU yanı biraz ıslaktı bez ile durulayıp fön makinesi ile kuruttum.
RAM'in slotu ıslanmıştı uzun uzun kuruttum RAM'in kendisi de ıslanmıştı uzun uzun makine ile kuruttum.
Sonra bilgisayarı çalıştırdım sorunsuz açıldı boşta bir 5 dakika çalıştı sonra ekran klavye ışıkları falan gitti kasa çalışıyordu ama sistem veya bir tepki yok.
Tekrar söküp işlemciyi kontrol ettim sıvı teması yoktu ve fanı çalışıyordu.
Ekran kartı da elimle kontrol ettiğimde normal bir şekilde ısınıyor ve çalışıyordu.
Sizce sorun neden olabilir, kısa devre yaptıysa hangi parçaların yandığını nasıl anlarım?
Konu hakkında bilgisi olan abilerim kardeşlerim yardımcı olursa sevinirim.
Not kasayı kapağı açık bir şekilde güneşin yoğun oldugu balkona koydum gün boyu öyle bırakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatalar kombosu bu olsa gerek sanirim. Su döküyorsun, fön makinesiyle kurutuyorsun ve nemliyken start veriyorsun. Ram slotu değiştir, ekran kartsiz çalıştır kapanicak mi yine bak.

Bir elektronikçiden yardım iste. Garanti varsa parçaları gönder.
Temel parçalar duracak şekilde sistemi çalıştırmayı deneyin. Ekran kartı, fazladan RAM, 2. ve üstü depolama varsa çıkartıp deneyin. Nerelere geldi görümediğimizden detaylı inceleme lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…