Kasanın yan kapağını açık kullanmak

• Konuyu başlatan Eden Dust
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 119
  • Görüntüleme 28.826
Arkadaşlar bu dandik kasayı böyle açık kullansam çok aşırı derece tozlanır mı? :D Zaten kasada hava sirkülasyonu yok. Ekran kartı 60 dereceyi geçmiyor böyle kullanınca. 5-10 derece düştü bütün bileşenlerin sıcaklıkları. :D Böyle daha iyi geldi bana. Sadece arkada fan var. Siz ne önerirsiniz?

Eki Görüntüle 220299 Eki Görüntüle 220300
Oooo @Silinen üye bey, yeni kasanız hayırlı olsun. (y)

Toz sıkıntı oluşturabilir, dikkat edin.

Ciddi olamazsın peki diğer taktığın fanlar yoksa radyotöre mi bağlı? Kardeşim şaka yapmayın.

:ROFL: Kasa içi ve dışı aynı sıcaklık diyorsan diyecek bişeyim yok olabilir. Kasa önündeki fanlar içeri serin üfleyip üsttekilerde serin havayı radyatöre aktarmıyor diyorsan sorun yok.

Zaten mantık budur ekran kartı aynı mantıkla sirkülasyon iyi olduğunda daha serin olmasının sebebi nedir?

Kapalı kullanman daha yararlı bence dediğin gibi 4-5 derece sıcaklık düşüşüne değmez şahsi düşüncem. Zira bileşenlerin zarar görebilme ihtimali var her zaman. Örneğin ev temizliği yapılırken süpürgenin başlığı çarpabilir. Su , kahve , çay sıçrayabilir vb vb.

Ayrıca çok daha fazla tozlanacaktır zira ben ön kısım ve alt kısımda toz filtresi ile kullanıyorum. Temizlemediğim süre 15-20 günde fitrenin toz yumağı haline geldiğini söyleyebilirim.
Bir de kasanın kapalı olması kasa içerisindeki fanlardan gelen sesleri de bastıracaktır az da olsa.

:ROFL: Kasa içi ve dışı aynı sıcaklık diyorsan diyecek bişeyim yok olabilir. Kasa önündeki fanlar içeri serin üfleyip üsttekilerde serin havayı radyatöre aktarmıyor diyorsan sorun yok.

Zaten mantık budur ekran kartı aynı mantıkla sirkülasyon iyi olduğunda daha serin olmasının sebebi nedir?
Kardeş tozlanmaya çok müsait bir ortam yaratmışsın ben kendi bilgilerime güvenerek yanlış olduğunu beyan ediyorum. Tozlandırmak mantıklı değil çünkü çok kasa topladım her seferindede söylerim doğru sirkülasyon etkili bir yöntemdir sen kasaya bodozlama girmişsin :).

Kapalı kullanman daha yararlı bence dediğin gibi 4-5 derece sıcaklık düşüşüne değmez şahsi düşüncem. Zira bileşenlerin zarar görebilme ihtimali var her zaman. Örneğin ev temizliği yapılırken süpürgenin başlığı çarpabilir. Su , kahve , çay sıçrayabilir vb vb.

Ayrıca çok daha fazla tozlanacaktır zira ben ön kısım ve alt kısımda toz filtresi ile kullanıyorum. Temizlemediğim süre 15-20 günde fitrenin toz yumağı haline geldiğini söyleyebilirim.
Bir de kasanın kapalı olması kasa içerisindeki fanlardan gelen sesleri de bastıracaktır az da olsa.
Çok düşük ihtimal. :) Kasa için özel yerim bile var. :D
IMG_20170312_000545.jpg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı