Kasaya ayakla çarpma sonrası sistem açılmıyor

Mineds

Kilopat
Merhabalar, kasaya ayağımla hafifçe arka tarafına çarptım ve ardından PC bir anda dondu hemen res atmak istedim ama PC açılmıyor. Anakart üzerine baktığımda 4 tane LED'den birisinin yandığını gördüm. Dram yanıyordu RAM'leri çıkartıp taktım fakat yine açılmadı. LED'in fotoğrafı aşağıda.

Dosya Ekleri

• BEBAFFFA-7038-49B1-A516-DFCDD0B36937.jpeg
    BEBAFFFA-7038-49B1-A516-DFCDD0B36937.jpeg
    61,7 KB · Görüntüleme: 177
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer iki adet ramin varsa teker teker takıp dene, olmazsa eğer 4 Slotlu bir anakartın varsa ramlerini diğer iki slota takarak dene. Yine olmazsa ramleri çıkart ve bir silgi ile anakarta giren kısımlarını silip tekrar dene. Dram ramlerle alakalı bir problemi işaret eder, HDD, SSD, İşlemci veya GPU ile alakalı bir durum olsa boot, cpu veya gpu debug ledleri yanardı.

Yani sadece görüntü mü yok?
Evet ve anakart dram ledi yanıyor.
Eğer iki adet ramin varsa teker teker takıp dene, olmazsa eğer 4 Slotlu bir anakartın varsa ramlerini diğer iki slota takarak dene. Yine olmazsa ramleri çıkart ve bir silgi ile anakarta giren kısımlarını silip tekrar dene. Dram ramlerle alakalı bir problemi işaret eder, HDD, SSD, İşlemci veya GPU ile alakalı bir durum olsa boot, cpu veya gpu debug ledleri yanardı.
Deniyorum döneceğim.
O güç besleme onu da kontrol edin. Fakat önemli olan SATA. Anakartla HDD'ye bağlıdır.
SATA veya HDD de bir şeyler gözükmüyor. DRAM ledi yanıyor.

Arkadaşlar çözdüm sonunda herkese teşekkür ederim. RAM'ları söküp çıkarttım tek RAM'le açmayı başardığımda hemen kapatıp 2. RAM'i taktım ve çalıştırdım. Tavsiye veren ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı