Kasaya Fan Takviyesi

emrah3377

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Okutman
Öncelikle herkese iyi forumlar. Kullandığım kasa bu ve yaz aylarının gelmesiyle artan sıcaklık değerleriyle başa çıkabilmek için fan eklemeyi düşünüyorum. Sol kasa kapağında 2 adet (sanırım 12 santim) fan slotu var. Anakart güç girişleri konusunda tam bir cahil olduğumdan, güç bağlantılarında sorun yaşar mıyım, kasaya oturur mu ve güzel bir sirkülasyon sağlayabilir miyim gibi birçok soru var kafamda.
Aklımda yapmayı düşündüğüm şey kasa kapağına 2 adet emici fan ekleyip dışarıdan hava almasını sağlamak ve kasa üst kapağına 2. bir egzoz fan takarak giren havanın tahliyesini sağlamak. Elimdeki kasayla bu düşündüklerimi hayata geçirebilir miyim?

Öncelikle herkese iyi forumlar. Kullandığım kasa bu ve yaz aylarının gelmesiyle artan sıcaklık değerleriyle başa çıkabilmek için fan eklemeyi düşünüyorum. Sol kasa kapağında 2 adet (sanırım 12 santim) fan slotu var. Anakart güç girişleri konusunda tam bir cahil olduğumdan, güç bağlantılarında sorun yaşar mıyım, kasaya oturur mu ve güzel bir sirkülasyon sağlayabilir miyim gibi birçok soru var kafamda.
Aklımda yapmayı düşündüğüm şey kasa kapağına 2 adet emici fan ekleyip dışarıdan hava almasını sağlamak ve kasa üst kapağına 2. bir egzoz fan takarak giren havanın tahliyesini sağlamak. Elimdeki kasayla bu düşündüklerimi hayata geçirebilir miyim?
Geçirebilirsiniz ancak dikkat etmeniz gereken şey anakarttaki cpu fan girişi dışınta gir giriş daha var oraya hebrhangi bir fan takılı mı? Takılı ise sadece güç kaynağının molex kablosuna bağlayabilirsiniz. Takılı değil ise 1 tane oraya kalanını da molex kablolara takabilirsiniz. Ama sanırım kasada arkada stok egzos fan var galiba yani o yüzden anakart doludur o yüzden güç kaynağının molex kablo sayısına göre fan alabilirsiniz. Birde kasanın yanında ki vida girişlerine bi cetvelle bakın 12cm mi 14cm mi enin olun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı