Kasayı internete bağlamak için router mı USB Wi-Fi alıcısı mı alınmalı?

Furkannozzturk3

Megapat
Daha fazla  
Selamlar.
Bilgisayarım yakında elime ulaşacak lakin internete bağlamak için mecburi kablosuz yöntemlere başlvurmam gerekecek. Bu doğrultuda aklımda 2 çözüm var:

1. Aşağıdaki Router'ı alıp, onun üzerinden Ethernet ile internete bağlanmak
  2. Aşağıdaki USB Wi-Fi alıcını alıp USB üzerinden Wi-Fi'ya bağlanmak.
Sizce hangisi daha mantıklı? Benim için şu an 1. seçenek çok daha iyi geliyor. Çünkü modeme aşırı uzak değilim. Hem odamda ekstra güçlü bir Wi-Fi olmuş olur diye düşündüm. Not = anakartımdaki PCI slotları aşağıdaki gibi o yüzden bu iki seçeneğe yöneldim.

Genişletme yuvaları.
• 1 X PCI-e 4.0 X16 safeslot Core+
• 2 X PCI-e 3.0 X1.

Router -> https://www.hepsiburada.com/tp-link...a-mu-mimo-ebeveyn-denetimleri-pm-HB00000T9PEJ

USB Wi-Fi (bu konuda önerilere açığım) -> Amazon.com.tr

Router, repeater sinyali usb wifi'den daha iyi alır, yani bakmanız gereken sinyali en iyi hangisi alır yakalar, dbi değeri önemli yani.

Router, repeater sinyali usb wifi'den daha iyi alır, yani bakmanız gereken sinyali en iyi hangisi alır yakalar, dbi değeri önemli yani.
O zaman TP-linkten ilerlemek iyi olacaktır. Mevcutta Turknet Gigafiber kullanıyorum. Kendi modemlerine TP-link Archer3200 router kablo ile bağlı eve öyle dağıtıyorum interneti. TPlink alırsam hem mesh olur hem de memnunum.
Yorumunuz için teşekkürler.

Önerdiğin router olan TP-Link Archer C6 de bu iş için oldukça uygun. Hem fiyat/performans olarak iyi, hem de özellikleri seni üzmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı