Kasayı temizlemek için gerekenler nedir?

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selam, bilgisayarı temizlemek için o kadar para vermek istemiyorum. Elimde MX4 termal macun var. Kasam artık çok fazla ses çıkarıyor. Kasa fanlarını vesaire temizleyeceğim. Tozları alacağım. Ekran kartımı temizlemek için ise bir bilgisayarcıya götüreceğim. Sadece işlemci, fan ve kasa temizliği için fırça ve ıslak bir mendil yeterli midir? Hava üfleme makinesi maalesef elimde yok.https://www.hepsiburada.com/hasuba-mini-arac-supurgesi-elektrikli-toz-toplayici-kuru-ve-islak-yuzeylerde-kablosuz-ev-araba-supurgesi-pm-HBC00006U6YTR sadece elimde bu var hem toz alıyor hem hava üflüyor. Ama öyle çok iyi bir şey değil. Sizce bu 3 malzeme ile kasayı temizleyebilir miyim? Islak mendilin bir zararı olur mu?

Elektrik süpürgesi ve fırça kullanarak tozları temizliyorum. Islak mendil ile de fanların yapraklarını ve kasanın düz yüzeylerini temizliyorum.

Termal macun değişimi için işlemci soğutucusunu söktüğünüzde anakartı çok daha rahat temizlersiniz. Temizlerken işlemciyi yerinden çıkartmayın, işlemci soketine toz ve kir kaçmasın.

Elektrik süpürgesi ve fırça kullanarak tozları temizliyorum. Islak mendil ile de fanların yapraklarını ve kasanın düz yüzeylerini temizliyorum.

Termal macun değişimi için işlemci soğutucusunu söktüğünüzde anakartı çok daha rahat temizlersiniz. Temizlerken işlemciyi yerinden çıkartmayın, işlemci soketine toz ve kir kaçmasın.

Daha önceden birçok kez işlemci macunu değiştirdim. Ekran kartında bunu beceremeyeceğimden dolayı yapmıyorum. Kasayı da dediğiniz gibi fırça ile temizleyip fan yapraklarının tozlarını alacağım.

Daha önceden birçok kez işlemci macunu değiştirdim. Ekran kartında bunu beceremeyeceğimden dolayı yapmıyorum. Kasayı da dediğiniz gibi fırça ile temizleyip fan yapraklarının tozlarını alacağım.
Yeni ekran kartlarının sökmek eskilere göre daha zor, birkaç katman parça sökmek gerekiyor. Yapılmayacak iş değil ama uğraşmak istemem derseniz dediğiniz gibi bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz. Macunu siz verin, onlar bazen ellerindeki markasız macunları kullanıyorlar. Mümkünse yaparken bilgisayarcının yanında durup izleyin.

Yeni ekran kartlarının sökmek eskilere göre daha zor, birkaç katman parça sökmek gerekiyor. Yapılmayacak iş değil ama uğraşmak istemem derseniz dediğiniz gibi bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz. Macunu siz verin, onlar bazen ellerindeki markasız macunları kullanıyorlar. Mümkünse yaparken bilgisayarcının yanında durup izleyin.

Tamamdır teşekkürlerimi dilerim. Şu an bilgisayarı temizledim pırıl pırıl yaptım. İşlemci macunu değiştirdim. Sıcaklıklara bakacağım şimdi.

Masaüstü bilgisayar temizlemek için gerekli malzemeleri yazıyorum.
-En az MX4 termal macun.
-Yumuşak diş fırçası.
-Yumuşak ince kıllı boya fırçası.
-Selülozik tiner veya saf alkol.
-Hava tabancası (soğuk hava)

Bu dediklerim elinizde olduğu sürece kasanızı tertemiz yaparsınız. Eğer hava tabancası yoksa sadece hava üfleyen tüpler satılıyor. Biraz pahalıya mal olur. Bana sorarsanız onun yerine saç kurutma makinesinin ucuna huni şeklinde kartondan aparat yapın ve soğuk hava üfleyin. Aynı işi görür.

Fanların yapraklarını ıslak mendil ile silebilirsiniz sıkıntı olmaz.

Tamamdır teşekkürlerimi dilerim. Şu an bilgisayarı temizledim pırıl pırıl yaptım. İşlemci macunu değiştirdim. Sıcaklıklara bakacağım şimdi.
Sıcaklıklar nasıl? Eskiye nazaran ne kadar değişiklik oldu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı