Kasayı tozdan uzak tutmak için fan takmak

aerolona

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle kasanın alt kısmındaki yere push olarak Corsair LL120 Fanı almayı planlıyorum, maalesef oturduğum yer aşırı toz ve köpek tüyü oluyor evde küçük yaramaz olduğu için o yüzden aşağıya doğru üfleyen bir fan olursa uçuşan tozları uzak tutar diye düşündüm. Kasayı yerde kullanıyorum bu arada masamda yer yok bunuda belirteyim, sessiz çalışması önemli benim için ayrıca.

Fan ısınmayı azaltır tozu çeker. Arada bir üşenmeyip kasayı fön ile temizleyin 5 dakika sürer. Ekstra fan da parçalarınızın ömrünü uzatır alın ama temizlikte çok işe yaramaz.

Sıvı soğutma da fan yok mu?
Hayır direkt olarak işlemciye bağlı ve suyla galiba çalışıyor fan yok. İşlemci odaklı bir soğutucudur ve diğer parçaları da az da olsa soğutur. Ama bence paranı harcamaya değmez eğer e-sporcu veya ciddi yayıncı sen yine bir fan al sonra her hafta fönün soğuk moduyla temizle iyice. Daha sağlıklı olur.

Hayır direkt olarak işlemciye bağlı ve suyla galiba çalışıyor fan yok. İşlemci odaklı bir soğutucudur ve diğer parçaları da az da olsa soğutur. Ama bence paranı harcamaya değmez eğer e-sporcu veya ciddi yayıncı sen yine bir fan al sonra her hafta fönün soğuk moduyla temizle iyice. Daha sağlıklı olur.
Eminsin yani radyatörü neyle soğutuyorlar peki onu merak ettim, sıvı soğutmada da fan var haberin olsun.

Fanın olduğu yerde her zaman toz vardır. Sıvı soğutma tercih etmeniz gerekir.

Sıvı soğutma için tek fanlı modelleri takabiliyorum kasam uygun değil çift radyatör için ve tek radyatörler çokta performanslı değil maalesef. Benim derdim zaten gelecek tozları azda olsa farklı yere üflemesini sağlamak. Bu fan nasıl bir performans verir isteğime uygun mudur?

Fan ısınmayı azaltır tozu çeker. Arada bir üşenmeyip kasayı fön ile temizleyin 5 dakika sürer. Ekstra fan da parçalarınızın ömrünü uzatır alın ama temizlikte çok işe yaramaz.

Temizliyorum zaten :).

Eminsin yani radyatörü neyle soğutuyorlar peki onu merak ettim, sıvı soğutmada da fan var haberin olsun.

Ayrıca evet sıvı soğutmadada fan var ki ben fanı işlemciye takmayacağım ki?

Ben anladım da arkadaşın yanlışını düzeltelim dedim.

Sıvı soğutma için tek fanlı modelleri takabiliyorum kasam uygun değil çift radyatör için ve tek radyatörler çokta performanslı değil maalesef. Benim derdim zaten gelecek tozları az da olsa farklı yere üflemesini sağlamak. Bu fan nasıl bir performans verir isteğime uygun mudur?

Temizliyorum zaten :).

Ayrıca evet sıvı soğutmada da fan var ki ben fanı işlemciye takmayacağım ki?
Arkadaşlar öncelikle kasanın alt kısmındaki yere push olarak Corsair LL120 Fanı almayı planlıyorum, maalesef oturduğum yer aşırı toz ve köpek tüyü oluyor evde küçük yaramaz olduğu için o yüzden aşağıya doğru üfleyen bir fan olursa uçuşan tozları uzak tutar diye düşündüm. Kasayı yerde kullanıyorum bu arada masamda yer yok bunuda belirteyim, sessiz çalışması önemli benim için ayrıca.
Mıknatıslı toz filtreleri var onlar güzel iş yapıyor.

Sıvı soğutma da fan yok mu?
Var ancak normal fanlara ve birden fazla fan koyulacağına tek fanlı sıvı soğutucular tercih edilebilir. Daha stabil bir soğutmada almış olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı