Kaspersky ".Net Framework Yüklenirken bir hata oluştu" uyarısı

SharpeX

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 - 7700X - ASUS DUAL RTX 4070 - HYPERX FURY 16x2 6000MHZ RAM - Kingston 1TB 7000/5000MB/S M.2 SSD
1620228121114.png

1 dedim 2 etmişsiniz. Sistemde Comodo kurulu kaldırın.
Her yeniden başlattığımda Kaspersky açmaya çalışıyor. Sonra .Net Framework hatasını 2 kez veriyor ve açılmıyor. Yani Kaspersky halihazırda kurulu. Comodo'yu denetim masasından birkaç gün önce kaldırmıştım orada gözükmemesi lazımdı

Hata verdiği zaman tarihi sati kaydedin ve belirtin. Dediğim 1. raporu çıkartıp Aida64 raporu ile beraber paylaşın. Kaspersky kaldırıp tekrar kurmayı denediyseniz, Comodo kaldırıldıysa raporda gözükmemesi lazım.

Hata verdiği zaman tarihi sati kaydedin ve belirtin. Dediğim 1. raporu çıkartıp Aida64 raporu ile beraber paylaşın. Kaspersky kaldırıp tekrar kurmayı denediyseniz, Comodo kaldırıldıysa raporda gözükmemesi lazım.
Tarih: 03.04.2023 18:23 - Dosyalar

Sildim ve tekrar kurarken yine hata verdi.
1680535400577.png

TXT olarak çıkarılmış rehbere göre çıkartın. Ayrıca hala 1. rapor yok.
Bunun sonucu nerede?

IncrediBuild\RestService.exe
Bu yazılım hata veriyor bunu yeniden yükleyin gerekliyse.
Temiz önyükleme yapıp gereksiz Asus yazılımlarını kaldırın.
Driver & Support Assistant kaldırın.

Son düzenleme:
TXT olarak çıkarılmış rehbere göre çıkartın. Ayrıca hala 1. rapor yok.
Bunun sonucu nerede?

IncrediBuild\RestService.exe
Bu yazılım hata veriyor bunu yeniden yükleyin gerekliyse.
Temiz önyükleme yapıp gereksiz Asus yazılımlarını kaldırın.
Driver & Support Assistant kaldırın.
Kaspersky taramasını buraya yükledim

IncrediBuild iş için gerekli bir program ama VPN ile bağlantı sağlanıyor, kullanmadığım vakit kapattığım için orada hatalı gösteriyor olabilir. Asus Armory Crate kullanıyorum, klavye, mouse ve laptop kontrol merkezi için yani gereksiz değil. Driver & Support Assistant da aynı şekilde Intel yazılımlarını güncellemek için kullanıyorum. Bunların Kaspersky ile alakası nedir ki?

BIOS güncel değil güncelleyin.

Kaspersky kaldırın, sonra bunu uygulayın:

Yukarıdaki işlemler bitince bu dosyaların içini silin:
C:\Users\DryreL\AppData\Local\Temp
C:\ProgramData\Kaspersky Lab
C:\Program Files (X86)\Kaspersky Lab
C:\ProgramData\Kaspersky Lab Setup Files

Ortam değişkenliklerinde hem D diskinde hem C diskinde kayıt bulunuyor .NET Framework olarak. Bunu ortam değişkenliklerinden C diski kalacak şekilde yapılandırmanız lazım.

Driver & Support Assistant da aynı şekilde Intel yazılımlarını güncellemek için kullanıyorum. Bunların Kaspersky ile alakası nedir ki?

Bunların Kaspersky ile değil, Windows ile alakası var. Sorun Kaspersky değil Windows .NET Framework sorunu olduğundna Kaspersky tam çalışmıyor.
Sürücü bulucu kullanıyorsunuz üstüne Intel sürücü bulucu yüklü.
Bazı programlar C diskinde yüklü bazısı D diskinde. Bu da sorun çıkartıyor.

Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp tekrar kurmayı deneyin tekrar sorun olursa bana verdiğiniz Rapor 1 sonucunu My Kaspersky hesabınızdan destek talebinde bulunup orada paylaşın.

@Murat5038 Kavremover içerisinde Kaspersky Free içinde en günceli 2021 idi onu seçtim.

1680871209014.png

Verdiğiniz dizinlerden sadece "C:\ProgramData\Kaspersky Lab Setup Files" ve Temp vardı, onları sildim. Diğerleri yoktu. Bu Kaspersky'ı kaçıncı kaldırışım artık sayamıyorum.

Ortam değişkenliklerine nereden gittiğimizi unuttum. İngilizcesini paylaşabilir misiniz? Windows'u ingilizce kullanıyorum.

---

Kaspersky'a mesaj attım bana aşağıdaki yazıyla geri dönüş yaptılar.

Değerli Müşterimiz,

Göndermiş olduğunuz bilgilere dayanarak size aşağıdaki çözümü önerebiliriz:

Lütfen aşağıdakileri deneyin:
1. Bir Windows geri yükleme noktası oluşturun
2. .NET 8.0.0 Önizleme'nin tüm bileşenlerini kaldırın
3. Sistemi yeniden başlatın

1. Komut satırını Yönetici olarak açın (Win Key + R -> CMD yazın -> Ctrl + Shift + Enter'a basın)
2. Aşağıdaki komutları yürütün (sadece kopyalayın, cmd'ye yapıştırın ve Enter'a basın). Her komutun tamamlanmasını bekleyin.
a. chkdsk C: /F /R
b. DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
c. sfc /scannow
3. Sistemi yeniden başlatın
4. Download .NET 6.0 (Linux, macOS, and Windows) web sitesini açın ve .Net Desktop Runtime 6.0.15'i indirin
5. .Net Destop Çalışma Zamanı 6.0.15'i kurun
6. Sistemi yeniden başlatın ve sorunu kontrol edin.

Sorun devam ederse, lütfen aşağıdaki teşhis verilerini toplayın:
1. Process Monitor'ü indirin: https://download.sysinternals.com/files/ProcessMonitor.zip
2. ProcessMonitor.zip dosyasını herhangi bir klasöre açın

Daha sonrasında:
1. Windows'u Güvenli Modda Yükleyin
2. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın (Win Key + R'ye basın -> regedit yazın -> Enter'a basın)
3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\KasperskyLab\AVP21.9\Trace\Default yoluna gidin
4. "TraceFileEnable" üzerine çift tıklayın ve 0 yerine 1 değerini ayarlayın. Tamam'a tıklayın

Sonraki:
1. Windows'u Normal Modda yeniden başlatın
2. Önyükleme Günlüğü seçeneğiyle ProcMon günlüğünü başlatın (How to collect logs of Process Monitor talimatındaki 1-4 arası adımlar)
3. Sistemi yeniden başlatın (zorunlu)
4. Windows yüklendiğinde masaüstü simgesi aracılığıyla Kaspersky'yi açmayı deneyin. Sorunun göründüğünden emin olun.
5. Bundan sonra ProcMon'u tekrar çalıştırın ve Önyükleme Günlüğünü kaydedin (How to collect logs of Process Monitor talimatındaki 5-9 arası adımlar)
6. ProcMon günlüğünü C:\Logfile.PML konumuna kaydedin
7. Yeni bir GSI raporu toplayın https://kas.pr/GSI
Raporun oluşturulması ile ilgili görsel içeren talimatları burada bulabilirsiniz: Get System Info tool
8. C:\ProgramData\Kaspersky Lab\AVP21.9\Traces klasörünü açın ve tüm dosyaları zip arşivine koyun
9. Bize GSI, ProcMon log, Trace dosyalarını gönderin

Tüm veriler gönderildiğinde, "TraceFileEnable" için 0 değerini geri ayarlayın (yukarıdaki adımlara bakın)
Teşekkür ederiz

Ortam değişkenliklerine nereden gittiğimizi unuttum. İngilizcesini paylaşabilir misiniz? Windows'u ingilizce kullanıyorum.
Bu Kaspersky'ı kaçıncı kaldırışım artık sayamıyorum.
2021 seçmişsiniz. Basic/Standart/Plus/Premium olanı da seçip kaldırın yüklemediyseniz.
Kaspersky'a mesaj attım bana aşağıdaki yazıyla geri dönüş yaptılar.
İstenilenleri de dedikleri gibi toplayıp gönderin buraya da paylaşabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı