Kaspersky Password Manager güvenilir midir?

Google'dan kaçış olacağını düşünmüyorum.
Android, Google arama motoru, Gmail, Google Chrome. Bana sadece Android yetiyor. Android kullanıcısıyım. Bence Google Chrome'a kaydedin.

Android açık kaynaklı bir işletim sistemi ama içerisine eklenen Google uygulamaları ve servislerinden kurtulmak bir hayli zor olabiliyor ama imkansız değil.

Google arama motorune yerine DuckDuckGo kullanılabilir. Gmail yerine protonmail ve tutanato. Google Chrome kaydetme yerine keepassxc ile kendi bilgisayarıma AES-256 şifrelemesi ile kaydediyorum. İnternet bağlantısı olmadığı için de hedef olmadığım sürece keepassxc veri tabanım hacklenmez :).

Ayrıca ekleme yapmak istiyorum. Bana kalırsa böyle uygulamalara gerek yok. Şifreleri başka bir uygulama ile paylaşmayı doğru bulmuyorum. Bunun yerine şifre kombinasyonu geliştirebilirsiniz. Böylece her site her üyeliğiniz için hem farklı farklı yani o siteye özgü şifreleriniz olur hem de asla unutmazsınız bu şifreleri. Ben bu şekilde davranıyorum. Not almama gerek kalmadan her sitede farklı şifrelerim olmuş oluyor.

Tebrik ederim güzel düşünmüşsün. Bu yöntemi ben de uzun süre kullandım. Ama o kombinasyon çözülürse bu defa tüm şifreleriniz de çözülebilir. Bu kombinasyon olayına ilaveten ilgili mail adresini de çeşitlendirin. Mesela oyunlar için bir mail adresi, banka vs ciddi parasal işlemler için ayrı bir mail adresi, Online alışverişler için ayrı bir mail adresi, online eğitimler diye bir mail adresi, her bir sosyal medyanız için ayrı bir mail adresi vs. Böylece bir gruptaki şifre ele geçirilirse, yangın diğerlerine sıçramadan kesilir. Bir maili ele geçirenler o mail ve şifre kombinasyonunu farklı üyelik sitelerinde denerler, yazılımları ile kombinasyonlarını denerler vs. Bir de Google Hesap Ayarlarında soldaki sıralı seçeneklerde Güvenlik seçeneğine tıklayıp ortadaki kısımda aşağıya doğru inerek, Dark Web rapor kısmında da var, Kaspersky'nin son Premium versiyonun da da var; mailinizi kullanıcı adı vb olarak kullandığınız bir web sayfası hacklenip mailiniz Dark Web e düşmüş mü onu da kontrol edip söylüyor. Dark Web'te hacklenmiş mail-şifre bileşimleri ve kişisel veriler de varsa onlar (ad soyad vb) paketler halinde satışa çıkıyor. periyodik olarak mailleriniz üzerinden bu kontrolleri yaparak, vazgeçemeyeceğiniz mailin öncelikle mail şifresini değiştirin, sonra da tüm kullandığınız sitelerdeki şifrelerini yenileyin. Mail adresiniz vazgeçebileceğiniz bir mailse (ki önerdiğim gibi kullanım yeri türüne göre gruplarsanız vazgeçilir olma özelliği artar), yeni bir mail adresi alıp, kullandığınız yerlerdeki mail adresi bilgilerinizi yenisi ile değiştirin+ şifrenizi de yenileyin. Google Hesap ayarlarındaki Dark Web sorgulaması sadece o Google hesabınızın mailini sorguluyor. Kaspersky Premium ise oraya hangi mailinizi (yakınlarınızınki bile olur) yazarsanız o mail için sorgulama yapıyor. Abimin mailinde bir adet sızma bulmuştum. Şifrelerini Google da Şifre Yöneticinde saklamak isteyenler için de, bu iş için kullanacağınız Google Hesabı tamamen yeni sıfır ve hiçbir yerde kullanmadığınız bir mail olsun. YouTube'da bile kullanmayın yani o derece. Ayrıca bu ve başkaca önemli Google hesaplarınıza erişimlerde 2'li Doğrulama sistemleri kullanın. Bu ikili doğrulama sisteminde cep telefonu numarası kullanılması mümkün ama o cep telefonunuzun bir dikkatsizlik sonucu hacklenmesi durumunda 2'li Doğrulamayı da ele geçişmiş olacaklardır. Bunun yerine Authenticator uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalara her kullanım için girişte de parmak izinizle doğrulama şartı koyabilirsiniz. Authenticator uygulamalarının yedekleneceği bir başka mail-şifre bileşimi ile de telefonunuz kaybolur çalınır ya da format atma gerekirse authenticator da tanımlı hesaplarınıza yeniden ulaşmanız mümkün olacaktır. Aksi halde uygulamaya ulaşamazsanız 2'li Doğrulama kuralınız nedeniyle ilgili mail, hesap, sayfalara giremeyebilirsiniz. Bankacılık uygulamaları kullandığınız bir cep telefonunuz varsa bu uygulamalar için izole bir telefon cihazı kullanmanızı öneririm. Yani Android ise Google Hesabının, iOS ise iCloud hesabının başka hiçbir yerde kullanmadığınız bir mail hesabı olmasını sağlayın. Ayrıca o telefonun cep tel numarasını da sadece bankalara kaydettirin. Böylece sosyal medya vs gibi günlük iletişimleriniz için ayrı bir telefon numaranız ve telefon cihazınız, bankacılık işlemleriniz için de tamamen izole bir telefon cihazı, telefon numarası, mail hesabı kullanın. Aynı telefon cihazına çift hat üzerinden bu iki telefon numarasını kullanmayın derim. Cihaz hacklenirse diğer izole hat da kopyalanabilir. Basit, az GBlı az işlemci hızlı, sadece bankacılık işlemlerini yürütecek kadar bir ucuz cihaz yeterli olacaktır. NOT: Bankacılık kısmını izole ederken, yeni telefon numarası yanında başta da değindiğim gibi bankalarla iletişiminiz için tamamen sıfır izole bir mail adresi oluşturup bankalara iletişim mail adresi olarak güncellemenizi eklemek isterim. Tabii PARANOYANIN SINIRI YOK :)))

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı