Kaspersky Security Cloud Free'de Kullandığım Ayarlar

Kaspersky Security Cloud - Free (eski adıyla Kaspersky Free), Kaspersky tarafından sunulan ve sunulduğu platformlar içerisinde temel antivirüs korumasını sağlayan ücretsiz bir üründür. Aşağıdaki bağlantıdan Kaspersky Security Cloud - Free'yi indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kaspersky Security Cloud Free içerisinde sunulan ücretsiz özellikler:
Kaspersky Security Cloud Free içerisinde bulunan ücretli özellikler:
Kaspersky Security Cloud - Free paketi içerisinde, Kaspersky VPN (eski adıyla Kaspersky Secure Connection) ve Kaspersky Password Manager da bulunmaktadır.
  • Kaspersky VPN içerisindeki ücretsiz özellikler:
    • Günlük olarak 300 MB veri miktarı
    • Otomatik olarak seçilen sunucu konumu
    • Platformlar arası destek
  • Kaspersky Password Manager içerisindeki ücretsiz özellikler:
    • En fazla 15 parola saklayabilime desteği
    • Gelişmiş şifreleme standartı (AES) desteği
    • Platformlar arası senkronizasyon
Eğer ücretli sürümlerin içerisinde bulunan özellikleri kullanmak istiyorsanız, ücretli sürümlerden kendinize uygun olan bir planı deneyebilirsiniz. Kişisel kullanım için Kaspersky Security Cloud - Personal ürününü inceleyebilirsiniz. Aile kullanımı için Kaspersky Security Cloud - Family paketini inceleyebilirsiniz.

Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde kullandığım ayarlar aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki ayarları kendinize göre düzenleyebilir veya Kaspersky Security Cloud Free'nin varsayılan olarak sunduğu ayarları da kullanabilirsiniz. Bu seçim tamamen kullanıcıya ve kullanıcının sistemini kullanma alışkanlığına kalmış bir şeydir. Çünkü pasifleştirdiğim bir seçenek, başkası için gerekli olan bir özellik olabilir ve bu durumda kimsenin güvenlik yazılımında değişikliğe sebebiyet vermesini istemem. Kaspersky Security Cloud Free sürekli olarak güncellendikçe, ev kullanıcılarının açık tutması gereken koruma bileşenleri varsayılan olarak açık bir şekilde başlatılıyor ve ek olarak yapmanız gereken seçenekler azalıyor.
  1. Kaspersky Security Cloud - Free yüklendiğinde, Kaspersky VPN de sisteminize yüklenmektedir. Eğer Kaspersky VPN'i kullanmak istemiyorsanız, sisteminiden kaldırabilirsiniz.

    Kaspersky Password Manager, Kaspersky Security Cloud - Free ile beraber yüklenmeyebilir. Bu yüzden isteğinize bağlı olarak yükleyebilirsiniz.

    01.png
  2. Bu alanda koruma bileşenlerinin tümünü kategoriler hâlinde görüntüleyebilirsiniz.

    02.png
    1. Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde sunulan temel koruma bileşenleri yer almaktadır.

      03.png
      1. 04.png


        05.png


        06.png


        07.png


        08.png
      2. 08.png


        09.png
      3. Eğer kullandığınız bir veya birden fazla e-posta hesbaında istemediğiniz postalar alıyorsanız ve gelen postaların tehdit içerip içermediğini bilmiyorsanız, e-posta antivirüsünü etkinleştirebilirsiniz.

        Ben kullandığım e-posta hesaplarındaki gelen postalara dikkat ettiğim için pasif hâle getirmeyi seçtim. Ayrıca e-posta antivirüsü e-posta hesaplarınızı korumaya açalıştığından, her postayı açışınızda bir miktar da olsa size yavaşlık oluşturacaktır. Performans konusunda da isterseniz e-posta antivirüsünü etkinleştirip, "Düşük" seçeneğini ayarlayabilirsiniz.

        10.png
      4. 11.png
      5. 12.png
    2. Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde sunulan gelişmiş koruma bileşenleri yer almaktadır.

      13.png
      1. 14.png
      2. 15.png
    3. Sistem içerisindeki verilerinizin korunması için sunulan bileşenlerdir.

      16.png
      1. 17.png
  3. Koruma bileşenleri dışındaki; işletim modu, performans ve kendini koruma seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

    18.png
    1. Eğer Kaspersky Security Cloud - Free sisteminizin açılışını yavaşlatıyorsa, ekran görüntüsünde de belirtilen seçeneği pasif hâle getirebilirsiniz.

      19.png
    2. 20.png
    3. 21.png
  4. Tespit edilen nesnelerin seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

    22.png
    1. 23.png
  5. İçerisinde bulunduğunuz ağ içerisindeki seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

    24.png
    1. Mozilla Firefox ve Thunderbird kullanıyorsanız, trafik tarama özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

      25.png
  6. Uygulama simgesi ve bildirim ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

    27.png
    1. 28.png
    2. 29.png


      Birden fazla kişi bilgisayarı kullanıyorsa, koruma bileşenlerini kullanıcıya göre kısıtlama hakkında sahip olabilirsiniz.

      30.png
  7. Donanım sanallaştırması, ekran klavyesi, güvenli klavye ve parola gücü özelliklerinin bulunduğu alandır.

    31.png
    1. 32.png
Tüm ayarları uyguladıktan sonra kaynak kullanımı değerleri:

Kaynak.png

Birçok sistemde kaynak kullanımları değişiklik gösterebilmektedir. Benim test yapmış olduğum sistemin özellikleri:

Dizüstü Bilgisayar Modeli​
İşletim Sistemi​
 
Süper bir içerik. Beğendim. Devamını bekliyorum. Ellerinize sağlık.
İlginiz için teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam 360 Total Security kullanıyordunuz. Bir antivirüs konusunda ne kadar başarılılardı? En son Kunpeng antivirüs motorlarını eklemişlerdi. Fakat ana sitesinden bakınca ürünlerin karşılaştırmasında tam olarak hangi antivirüs motorunu gösterdiğini anlayamadım.
 
İlginiz için teşekkür ederim. Yanlış hatırlamıyorsam 360 Total Security kullanıyordunuz. Bir antivirüs konusunda ne kadar başarılılardı? En son Kunpeng antivirüs motorlarını eklemişlerdi. Fakat ana sitesinden bakınca ürünlerin karşılaştırmasında tam olarak hangi antivirüs motorunu gösterdiğini anlayamadım.
Başarılı bir antivirüs. Kendi içinde normal motoru var, Bitdefender motoru var ve Kunpeng var. Kunpeng ve Bitdefender yüklü gelmiyor, siz isteğe bağlı yükleyebilirsiniz. Hatta bence ince ayarları yapıldığında Kaspersky Cloud Free kadar iyi oluyor.

İçinde bir ton güzel araç mevcut.

Aslında ben de 360 TS için ince ayar konusu açmayı düşünüyorum :)
 
Malwarehub virüs testlerinde her bir virüs için bir Virüstotal linki paylaşılır. O linkler arasında gördüğüm kadarıyla sıfır gün tehditlerini ilk tespit eden vendörler arasında 360 (QVM motoru) oluyor genelde. Aşırı agresif, false positive'i fazla bir yazılım mı desem; yoksa iyi bir yazılım mı desem bilemedim. Fakat hafif olduğundan eminim.

360 Total Security yerine Total Security Essentials yüklerseniz gereksiz optimizasyon araçlarını beraberinde yüklememiş olursunuz. Yine de arayüzünde reklam olan bir antivirüs yazılımını kullanmayı tercih etmezdim.

Bitdefender motoru var
Avira*. Bitdefender motoru kaldırılıp yerine Kunpeng getirildi diye biliyorum.
 
@MESs¹¹, ücretsiz sürümüne geçebilirsiniz. Eğer Kaspersky Security Cloud Personal sürümünü denemek istiyorsan, deneyebilirsin. Seçim senin.
Şuan ihtiyacım yok belki ilerde olur da ciddi bir virüs yersem diye etkinleştirmek istiyordum. Durduk yere hakkımı kullanmak istemezdim. Ama başka seçenek yoksa şimdi seçeyim bari. Hiç yoktan iyidir.
 
@MESs¹¹, ücretsiz olan sürümünde aynı antivirüs motoru kullanılıyor. Ciddi bir virüs yersen ve antivirüs motorunun imza veritabınında o tehdit kayıtlıysa silinecektir. Para vermene gerek yok. Temel olarak aynı korumaya sahip. Para verince üst seviye antivirüs motoru korumasına ulaşmıyorsunuz. Ek olarak kullanılan seçeneklere (güvenlik duvarı ve güvenli para gibi) sahip oluyorsunuz.
 

Geri
Yukarı