Kaspersky Security Cloud Free'de Kullandığım Ayarlar

Kaspersky Security Cloud - Free (eski adıyla Kaspersky Free), Kaspersky tarafından sunulan ve sunulduğu platformlar içerisinde temel antivirüs korumasını sağlayan ücretsiz bir üründür. Aşağıdaki bağlantıdan Kaspersky Security Cloud - Free'yi indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
Kaspersky Security Cloud Free içerisinde sunulan ücretsiz özellikler:
Kaspersky Security Cloud Free içerisinde bulunan ücretli özellikler:
Kaspersky Security Cloud - Free paketi içerisinde, Kaspersky VPN (eski adıyla Kaspersky Secure Connection) ve Kaspersky Password Manager da bulunmaktadır.
  • Kaspersky VPN içerisindeki ücretsiz özellikler:
    • Günlük olarak 300 MB veri miktarı
    • Otomatik olarak seçilen sunucu konumu
    • Platformlar arası destek
  • Kaspersky Password Manager içerisindeki ücretsiz özellikler:
    • En fazla 15 parola saklayabilime desteği
    • Gelişmiş şifreleme standartı (AES) desteği
    • Platformlar arası senkronizasyon
Eğer ücretli sürümlerin içerisinde bulunan özellikleri kullanmak istiyorsanız, ücretli sürümlerden kendinize uygun olan bir planı deneyebilirsiniz. Kişisel kullanım için Kaspersky Security Cloud - Personal ürününü inceleyebilirsiniz. Aile kullanımı için Kaspersky Security Cloud - Family paketini inceleyebilirsiniz.

Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde kullandığım ayarlar aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki ayarları kendinize göre düzenleyebilir veya Kaspersky Security Cloud Free'nin varsayılan olarak sunduğu ayarları da kullanabilirsiniz. Bu seçim tamamen kullanıcıya ve kullanıcının sistemini kullanma alışkanlığına kalmış bir şeydir. Çünkü pasifleştirdiğim bir seçenek, başkası için gerekli olan bir özellik olabilir ve bu durumda kimsenin güvenlik yazılımında değişikliğe sebebiyet vermesini istemem. Kaspersky Security Cloud Free sürekli olarak güncellendikçe, ev kullanıcılarının açık tutması gereken koruma bileşenleri varsayılan olarak açık bir şekilde başlatılıyor ve ek olarak yapmanız gereken seçenekler azalıyor.
  1. Kaspersky Security Cloud - Free yüklendiğinde, Kaspersky VPN de sisteminize yüklenmektedir. Eğer Kaspersky VPN'i kullanmak istemiyorsanız, sisteminiden kaldırabilirsiniz.

Kaspersky Password Manager, Kaspersky Security Cloud - Free ile beraber yüklenmeyebilir. Bu yüzden isteğinize bağlı olarak yükleyebilirsiniz.

01.png
  2. Bu alanda koruma bileşenlerinin tümünü kategoriler hâlinde görüntüleyebilirsiniz.

02.png
    1. Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde sunulan temel koruma bileşenleri yer almaktadır.

03.png
      1. 04.png

05.png

06.png

07.png

08.png
      2. 08.png

09.png
      3. Eğer kullandığınız bir veya birden fazla e-posta hesbaında istemediğiniz postalar alıyorsanız ve gelen postaların tehdit içerip içermediğini bilmiyorsanız, e-posta antivirüsünü etkinleştirebilirsiniz.

Ben kullandığım e-posta hesaplarındaki gelen postalara dikkat ettiğim için pasif hâle getirmeyi seçtim. Ayrıca e-posta antivirüsü e-posta hesaplarınızı korumaya açalıştığından, her postayı açışınızda bir miktar da olsa size yavaşlık oluşturacaktır. Performans konusunda da isterseniz e-posta antivirüsünü etkinleştirip, "Düşük" seçeneğini ayarlayabilirsiniz.

10.png
      4. 11.png
      5. 12.png
    2. Kaspersky Security Cloud - Free içerisinde sunulan gelişmiş koruma bileşenleri yer almaktadır.

13.png
      1. 14.png
      2. 15.png
    3. Sistem içerisindeki verilerinizin korunması için sunulan bileşenlerdir.

16.png
      1. 17.png
  3. Koruma bileşenleri dışındaki; işletim modu, performans ve kendini koruma seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

18.png
    1. Eğer Kaspersky Security Cloud - Free sisteminizin açılışını yavaşlatıyorsa, ekran görüntüsünde de belirtilen seçeneği pasif hâle getirebilirsiniz.

19.png
    2. 20.png
    3. 21.png
  4. Tespit edilen nesnelerin seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.

22.png
    1. 23.png
  5. İçerisinde bulunduğunuz ağ içerisindeki seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

24.png
    1. Mozilla Firefox ve Thunderbird kullanıyorsanız, trafik tarama özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

25.png
  6. Uygulama simgesi ve bildirim ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

27.png
    1. 28.png
    2. 29.png

Birden fazla kişi bilgisayarı kullanıyorsa, koruma bileşenlerini kullanıcıya göre kısıtlama hakkında sahip olabilirsiniz.

30.png
  7. Donanım sanallaştırması, ekran klavyesi, güvenli klavye ve parola gücü özelliklerinin bulunduğu alandır.

31.png
    1. 32.png
Tüm ayarları uyguladıktan sonra kaynak kullanımı değerleri:

Kaynak.png

Birçok sistemde kaynak kullanımları değişiklik gösterebilmektedir. Benim test yapmış olduğum sistemin özellikleri:

Dizüstü Bilgisayar Modeli​
İşletim Sistemi​

Düşürüyor diyen olmadı.
Hayır, ben size demedim. Arakadaş önceden de sormuştu. Ona da aynı cevabı vermiştim. Korumayı düşürdüğümüzü sanmıştı. Korumayı yükseltmek için ayarlarımızı nasıl yapabiliriz demişti.
Kişiye bağlı.
Doğrudur. Benim yedek olan sistemimde belirttiğim seviyelere göre kaynak kullanımında düşüşüler meydana geldi.

Sistemlerimiz aynı olmayabilir.
Sistem özelliklerinizi öğrenebilir miyim? Anakart, RAM, işlemci, ekran kartı, kasa, PSU gibi sistem bileşenlerinin marka ve modelini ekleseniz daha sağlıklı bir yorum yapabilmek açısından iyi olur. :)

Konuya eklemiştim. Ayrıca yedek bir dizüstü bilgisayarda denedim.
"4 GB RAM ve 1 TB HDD bulunan sistem" yazılmış. Bunu mu kastediyorsunuz? Sistem bu iki parçadan ibaret değil ki.
Az önce de saymış olduğum 5 Parça daha var. Marka ve model bilgisi de göremedim. Paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir diyorum. Eğer sistem parçalarının özellikleri hakkında bilgi sahibi olmadığınız için eklemiyorsanız Aida64 gibi bir programla rahatlıkla öğrenebilirsiniz. :)

Paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir diyorum.
O halde konuya da ekleyeyim. Sistem özelliklerini eksik olarak bıraktığım doğrudur.
Bu özelliklerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Eklememi istediğiniz ek bir özellik bulunuyor mu? Ayrıca sizin de sisteminizi merak ediyorum.

Ayrıca sizin de sisteminizi merak ediyorum.
Güçlü bir sistem değil ancak yine de siz istediğiniz için paylaşıyorum:

• Anakart: H81H3-M7 Anakart
  • İşlemci: Intel Core i7 4790
  • HDD: WD10EZEX
  • RAM: 8 GB DDR3 Bellek
  • Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
  • Ekran kartı: Galax GT730
  • PSU: Casper Fsp250-50hmn
  • Monitör: Philips 170S7FS/00
Sistemin ömrü çoktan doldu aslında. Chrome'da birkaç sekme açıyorum, sonra Chrome açıkken Firefox'ta da birkaç sekme açtıktan sonra sistem yükü çıldırıyor. Özellikle disk kullanımı %100'e varıyor. RAM kullanımı %70'i aşıyor. Sonra tarayıcıları kapatınca sistem rahatlıyor. Anlayacağınız Web'te gezinirken bile sorun yaşatıyor. :D
Emekli etmek lazım artık bu sistemi.
Teknoloji bilgimin bu kadar fazla olmadığı zamanlarda sadece i7 işlemciye bakarak almıştım. Fazlasıyla bütçem de vardı halbuki. O zamanlarda şimdiki aklım olsa aşağıdaki gibi bir sistem alırdım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir sistem toplamış olsaydım beni halen idare ediyor olurdu. :)

Güçlü bir sistem değil ancak yine de siz istediğiniz için paylaşıyorum:

• Anakart: H81H3-M7 Anakart
  • İşlemci: Intel Core i7 4790
  • HDD: WD10EZEX
  • RAM: 8 GB DDR3 Bellek
  • Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
  • Ekran kartı: Galax GT730
  • PSU: Casper Fsp250-50hmn
  • Monitör: Philips 170S7FS/00
Sistemin ömrü çoktan doldu aslında. Chrome'da birkaç sekme açıyorum, sonra Chrome açıkken Firefox'ta da birkaç sekme açtıktan sonra sistem yükü çıldırıyor. Özellikle disk kullanımı %100'e varıyor. RAM kullanımı %70'i aşıyor. Sonra tarayıcıları kapatınca sistem rahatlıyor. Anlayacağınız Web'te gezinirken bile sorun yaşatıyor. :D
Emekli etmek lazım artık bu sistemi.
Teknoloji bilgimin bu kadar fazla olmadığı zamanlarda sadece i7 işlemciye bakarak almıştım. Fazlasıyla bütçem de vardı halbuki. O zamanlarda şimdiki aklım olsa aşağıdaki gibi bir sistem alırdım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir sistem toplamış olsaydım beni halen idare ediyor olurdu. :)

Hocam SSD bağlayın ileride ve MB destekliyorsa RAM 16GB yapın. Sistem rahatlar :). Ben 10 yıl Intel Core 2 Duo, 2GB RAM kullandım. En son HDD' de bad sector olmuştu. Windows çöktü vs. Emektar rahmetli oldu. 2GB RAM olmasına rağmen GTA:4 orta ayar ve Hitman:Absolution orta ayarda 37-65FPS aldırıyordu. Windows 10 yükleyince çıldırıyor.

Güzel bir içerik olmuş, teşekkürler. Sistemimde SSD ve 16 GB RAM bulunmakta sanırım otomatik ayarları değiştirmesem de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Rica ederim. Bir sorun olmaz gibi. Bazı varsayılan ayarları eksik kalabiliyor. Örneğin web antivirüsü ve ek koruma araçlarında bulunan gelişmiş teknolji koruması pasif halde gelebiliyor. Bu rehberi oluşturmamdaki en büyük neden aslında Kaspersky'ın eskisi gibi ağır bir antivirüs olmadığını göstermekti.

Kaspersky Security Cloud Free, bulut teknolojisi yapısına sahip olması sayesinde ve geniş veritabanı yelpazesi ile son çıkan tehditlere karşı olarak ücretsiz antivirüsler arasında kullanabileceğiniz başarılı bir antivirüs yazılı mıdır?

artıları (+)
  • Sistemde düşük kaynak kullanımı.
  • Sürekli olarak güncellenen veritabanı.
  • Fidye, e-posta ve rootkit tehditlerine karşı başarılı koruma.
  • Oyun modu desteği.
  • Güvenli veri girişi kalvyesi (keylogger türü zararlılara karşı destek)
  • Sınırlı VPN (300 MB) hizmeti.
  • Sınırlı parola yöneticsisi (15 parola) hizmeti.
eksileri (-)
  • Güvenlik duvarı desteği bulunmaması.
  • Web kamera koruması, bankacılık koruması ve reklam engelleme özellikleri bulunmaması.
  • My Kaspersky hesabının gerekli olması.
artılarına ve eksilerine baktığımızda varsayılan olarak gelen özellikleri yeterli koruma sağlamaktadır. İsteğinize göre eğer daha fazla özelliğe ihtiyacınız varsa ücretli sürümlerine de göz atabilirsiniz.

Kasperskt Security Cloud Free, bazı zamanlarda ani olarak sistemde fazla kaynak kullanımına da sebep olabiliyor. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir. Sürprizbozanlara tıklayarak görsel anlatımlarına ulaşabilirsiniz.

1. Kaspersky secure connection ve Kaspersky password gibi yazılımlara ihtiyacınız bulunmuyorsa sisteminizden kaldırabilirsiniz.
  2. Ayarlara girerek koruma bölümündeki ayarları aşağıdaki gibi aktifleştirmeniz gerekmektedir. Parola belirleme sayesinde antirüs yazılımınızın herhangi bir zararlı yazılım tarafından silinmesini engelleyebilirsiniz.
  3. koruma bölümünde hesap denetimi, anlık mesajlaşma antivirüsü ve e-posta antivirüsü seçeneklerini kapalı hale getirebilirsiniz. (İsteğe bağlı olarak)
  4. koruma bölümünde bazı bileşenleri ince şekilde ayarlayabiliriz. İlk önce web antivirüsü seçeneğine tıklayalım ve aşağıdaki ayarları uygulayalım.
  5. koruma bölümünden dosya antivirüsü için aşağıdaki ayarları uygulayınız.
  6. koruma böümünden sistem izleyici seçeneğine tıklayıarak aşağıdaki ayarları uygulayabilirsiniz.
  7. performans ayarlarına gelerek aşağıdaki ayarları pasifleştirebilirsiniz. isteğe bağlı olarak rootkit seçeneğini aktifleştirebilirsiniz.
  8. tarama bölümüne gelip aşağıdaki ayarları uygulayabilirsiniz.
  9. diğer ayarlar bölümünden tehditler ve istisnalar bileşenine tıklayıp aşağıdaki ayarları uygulayabilirsiniz.
  10. ağ ayarlarını da yapılandırabilirsiniz.
  11. Kaspersky’dan tekliflerin gelmesini istemiyorsanız bildirimleri durdurabilirsiniz.
  12. ek koruma araçlarını da ayarlamanız gerekmektedir.
  13. Son olarak animasyon ayarlarını da kapatabiliriz. Bu sayede antivirüs ayarlarında daha hızlı bir gezinme sağlayabilirsiniz.
Bu ayarları uyguladığınızda en az 46 - 60 MB'lık bir kaynak kullanımına düşeceğini görebilirsiniz.

Eki Görüntüle 593169

Güzel rehber hocam aydınlattın kafamdaki soruların hepsini yanıtlamışsın emeğine sağlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı