Kaspersky Security Cloud ile Opera kullanmak

Resmi olarak desteklenmeyen taraycılarda aşağıda gösterildiği gibi anlık çözümler kullanmak her zaman işe yaramayabilir.
Eklentinin yazılımla senkronize çalışmasını zaten beklemiyoruz. Opera desteklenmeyen bir tarayıcı; kullanılmak istenmesi durumunda Edge, Chrome veya Firefox'a geçilmesi zaten daha doğru.
Fakat konuda bizden istenen eklentiyi Opera'ya kurmak, ben de bu işlemin standart yolunu belirttim.
Bu yöntem işe yaramıyor. Bunu yaptıktan sonra büyük ihtimalle işe yarar ama.
Konu sahibinin geribildirimine göre alternatif yollar sunarız hocam.
 
Korumayı uzantı sağlamıyor. Tarayıcıya gömülü çalışan bir işlem sağlıyor. Uzantının reklam, izleyici engelleme ve ekran klavyesi dışında pek bir avantaj yok. Uzantıyı kapatınca güvenli para gibi şeyleri halen kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Güvenli Para uzantıdan bağımsız bir ağ ayarı olarak çalışıyor.

Screenshot_5.png


Screenshot_6.png


Korumaya bu ayarlar ve uzantı kapalı olsa bile devam ediyor. Reklam, izleyici engelleme ayarı yetersiz ve sayfa açılışına bariz yük bindiriyor. Ayrıca ikinci resimdeki ayar bazı sitelerde yavaşlığa neden oluyor. Ben bunları kapalı kullanıyorum. Güvenli para olayına pek ihtiyacım yok. Bu ayar kapalı olmasına rağmen, banka sitelerinde otomatik olarak Güvenli para uyarısını da sormaya devam ediyor.

Opera, Brave gibi tarayıcılar pazar payı az olduğundan dolayı Kaspersky tarafından desteklenmiyor. Şahsen aldıkları bu kararı pek hoş karşılamıyorum. Ama onların yapacağı bir şey yoksa siz harici uzantılar ile güvenliğini artırabilirsiniz. En azından zararlı sitelere girerken uyarı vermesi yeterli olacaktır. İndirmeleri vb. gene Kaspersky kontrol edecektir.

Reklam, izleyici ve güvenlik için şu uzantıları tavsiye ediyorum.
TrafficLight artık önermiyorum. Bazı yaptığım testlere göre sitelerde CPU ve bellek sızıntılarına neden oluyor. Comodo sunduğu uzantı da aynı güvenlik işlemlerini, bu sorunları yaşatmadan sağlıyor.

Opera çoğu anti-virüs tarafından desteklenmediğini bildiği için, bağlı olduğu firmanın güvenlik yazılımı ile sağladığı bir sistemi kullanıyor. Ama bu bilindik güvenlik yazılımları kadar iyi mi bilgim yok.

Screenshot_7.png


Hatta isterseniz direkt Opera uzantı mağazasında olan Qihoo 360 uzantısına da bakabilirsiniz.
Opera'nın daha önceden uzantı mağazasına ekleme yaparak, geliştiricilerin yoluna yokuş koyduğuna dair haberler okumuştum. Mesela Dark Reader uzantısı asla geri dönüş alamadığı için, Opera mağazasına eklemek ile artık uğraşmıyor.

Opera'yı gizlilik dışında sevmeme sebebim bu tembellikleri olabilir. Opera kendine ait bir Canary ya da Nightly sürümü olsa. Kitlesindeki faydalı geri bildirim yapan adamları ciddiye alan bir forum sayfası olsa. Ayrıca bu uzantı sayfası gibi eskimiş, doğru düzgün güncellemeyen tarafa insanları çekse sorunu kalmaz. Chrome uzantıları kullanıyor ne de olsa deyip geçmeyin. Bu kendi işine yaptığı öz saygıyı gösteriyor. Opera geliştirici ekibinde böyle bir saygı falan yok. Işıklı mışıklı tarayıcı kafasıyla çocuk kandırma peşinde geziyorlar.
 
Son düzenleme:
Eklentinin yazılımla senkronize çalışmasını zaten beklemiyoruz. Opera desteklenmeyen bir tarayıcı, kullanılmak istenmesi durumunda Edge, Chrome veya Fİrefox'a geçilmesi zaten daha doğru.
Fakat konuda bizden istenen şey eklentiyi Opera'ya kurmak, ben de bu işlemin standart yolunu belirttim.

Ne amaçladığını anlamadım doğrusu. Madem eklentinin bu yolla çalışmayacağını biliyorsun, ne diye mesajının lüzumsuz hatta yanlış bilgilendirme olduğunu kabullenmiyorsun?

Opera tarayıcısını desteklemiyor fakat bu kullanamayacağınız anlamına gelmez.

j.PNG
 
Ne amaçladığını anlamadım doğrusu. Madem eklentinin bu yolla çalışmayacağını biliyorsun, ne diye mesajının lüzumsuz hatta yanlış bilgilendirme olduğunu kabullenmiyorsun?
Eklentinin çalışmayacağını söylemedim, sadece kullanılan Kaspersky yazılımıyla senkronize edilemeyebileceğinden bahsettim.
Eklenti belirttiğim şartlarda işlevlerini yerine getiriyor fakat ikincil bir aracın kullanılması nedeniyle tarayıcı optimizasyon kaynaklı hatalar verebilir.

Bu arada; alıntıladığınız kalıplarda hata bulunduğunu düşünmüyorum, belli ki siz yanlış anlamışsınız.
 
Son düzenleme:
TrafficLight artık önermiyorum. Bazı yaptığım testlere göre sitelerde CPU ve bellek sızıntılarına neden oluyor. Comodo sunduğu uzantı da aynı güvenlik işlemlerini, bu sorunları yaşatmadan sağlıyor.
Önceki yazılarınızda Bitdefender'ın uzantısı olan TrafficLight'ı önermiştiniz, burada da Comodo'nun uzantısını görünce neden önerinizi değiştirdiğinizi merak etmiştim ki hemen peşinde açıklamanızı gördüm, tam yerinde olmuş, teşekkürler:)

Açıkçası Comodo'nun web güvenliğinde ne kadar iyi olduğu konusunda şüphelerim var. Aslında Chrome'dan söz ediyorsak Google SafeBrowsing altyapısı güvenlik için gayet yeterli gözüküyor, istihbaratı oldukça iyi. Yeni tespit edilen phishing sitelerinin anında SafeBrowsing tarafından engellendiğini görüyorum. Bunun yanında indirilen dosyanın taramaya tutulması da cabası.

Ublock Origin'deki Spam404, Online Malware URL Blocklist gibi filtreler de güvenliği sağlamaya yardımcı olmakta.

Microsoft Defender'ın web koruması tüm özellikleriyle birlikte sadece Edge'te kullanılabilse de Chrome için de eklenti olarak kullanılmasına imkan tanınıyor.
Web sitesi:
Chrome eklenti sayfası:


Esasında antivirüs programı kullananlar için zaten bir web koruması mevcut olacağından bu adımları izlemek çok da gerekli olmayacaktır. Forumda genel olarak Kaspersky kullanılıyor, onun da istihbaratı oldukça iyi düzeyde olduğu düşünüldüğünde eklentilerin çok da lüzumlu olmadığı aşikar. Konuda ifade ettiğiniz üzere popüler olmayan tarayıcılarda bir güvenlik altyapısı olmadığından ve bazı antivirüslerce de desteklenmediğinden eklentileri tercih etmek mantıklı olacaktır.
 

Geri
Yukarı