Kaspersky Security Cloud ile Opera kullanmak

funchasetr

Megapat
Daha fazla  
İnternette yazılana göre Kaspersky Opera desteklemiyor yani normal internette gezerken web antivirüsü veya ağ korumasından faydalanmıyorum anlamına mı geliyor? Bu ara Kaspersky yükledikten sonra 1 tık internette yavaşlama var sanki bu çalıştığı anlamına mı geliyor ayrıca?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette yazılana göre Kaspersky Opera desteklemiyor yani normal internette gezerken web antivirüsü veya ağ korumasından faydalanmıyorum anlamına mı geliyor? Bu ara Kaspersky yükledikten sonra 1 tık internette yavaşlama var sanki bu çalıştığı anlamına mı geliyor ayrıca?

İnternet yavaşlamasının sebebi Kaspersky gelen veri paketlerini önce kendi denetliyor sonra size gösteriyor. Opera'da da yavaşlama var ise onu da denetliyordur.

İnternette yazılana göre Kaspersky Opera desteklemiyor yani normal internette gezerken web antivirüsü veya ağ korumasından faydalanmıyorum anlamına mı geliyor?
Kaspersky Protection eklentisi, Opera tarayıcısını desteklemiyor fakat bu kullanamayacağınız anlamına gelmez.
Öncelikle Install Chrome Extensions eklentisini tarayıcınıza kurun.
Sonrasında da Kaspersky Protection eklentisini kurarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hocam eklenti haricinde operada güvenlik koruma hizmeti sağlanıyor mu?
Bahsedilen eklenti izleyici ve reklam engelleme işlemlerini yapar. Bunun yanı sıra KSN üzerinden websitelerinin güvenilirliğini inceler, ekran klavyesi ve güvenli para işlemleri için de kolaylık sağlar.

Kaspersky, uygulama ayarlarından Güvenlik Duvarı özelliğini etkinleştirmeniz durumunda bilgisayarınıza gelen-giden tüm veri trafiğini kontrol altına alır.

Yani kısacası sadece Opera değil; internet üzerinde veya offline olarak, bilgisayarınız üzerinde yaptığınız tüm işlemleri denetler ve mutlak güvenliğinizi sağlamaya çalışır.
Bunun karşılığında sizden topladığı verilerle KSN dediğimiz (Kaspersky Security Network) veritabanını güçlendirir ve her geçen gün ilerleme kat eder.

Bir kaç tane sorun yaratabilir belki güncellemer olmaz kısayollar ilk başta çalışmayabilir.
Bu yüzden yukardaki adımları yapmak yerine ağşağıdaki eklentiyi indirmenizi öneririm Bitdefender'ın yaptığı bir eklenti.

Kaspersky eklentisi istemci (bilgisayarınız) üzerinde kurulu Kaspersky uygulamasıyla iletişim halinde çalışıyor. Resmi olarak desteklenmeyen taraycılarda aşağıda gösterildiği gibi anlık çözümler kullanmak her zaman işe yaramayabilir. Görünürde bir problem olmasa dahi arka planda yapması gereken işlevleri gerçekleştirmeyebilir. Trend Micro'nun Chrome eklentisini Brave'e yükleyerek yaptığım denemede bahsettiğim olayın yaşandığını gördüm.

Kaspersky Protection eklentisi, Opera tarayıcısını desteklemiyor fakat bu kullanamayacağınız anlamına gelmez.
Öncelikle Install Chrome Extensions eklentisini tarayıcınıza kurun.
Sonrasında da Kaspersky Protection eklentisini kurarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaspersky'de sistem çapında bir web filtresi olduğunu hatırlıyorum, eklentinin bu durumda katacağı tek şey ek birkaç özellik olacaktır muhtemelen. Yüklenmesine çok da gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı