Kaspersky tehlikeli URL algıladı

Bilgisayarı tam tarama yapan bir uygulama.Her türlü virüs,reklam vs tarayıp siler tarama bitince sildiklerine dair log.txt dosyasını sana gösteriyor.Ben en son kullandığımda Windows10 desteği yoktu eklemişler.

Çok uç durumlar hariç ve size tecrübeli birisi tarafından özel konfigürasyonlar ile verilmedikçe Combofix kullanmayın. Zaten sisteminizde Kaspersky varken ihtiyacınız yok şu anda. İlla tarama yapacaksanız bunu Kaspersky ile gerçekleştirin. Ya da MalwareBytes Anti Malware gibi yazılımlar kullanın, Combofix değil.

Zaten ComboFix indirilimiyor başka bir program öneriyoruz diyor. Tam tarama yaptırdım tehdit çıkmadı. Kaspersky free kullanıyorum acaba dediği gibi engelleyebilmiş midir URL'yi? Bir sitede bunun virüs olmadığı sponsorlu sitelere, reklamlara yönlendiren tarayıcı zımbırtısı olduğunu belirtmiş. Bir sitede de bilgisayarım tam anlamıyla zarar verebilecek ve çevrimiçi etkinliklerimi izleyebilecek bir virüs olduğunu.

Engellemiş zaten URL'i. Sadece garibime giden zararlı olarak adlandırılan bir bağlantının internet bağlantısı yokken veya siz bir şey yapmıyorken açılmaya çalışmış olması. Bunu yapan bir zararlı yazılım olma ihtimali zayıf da olsa var. Rahat etmek istiyorsanız Kaspersky ile tam tarama yapmışsınız temiz çıkmış, üstüne MalwareBytes Anti Malware (Aktif Zamanlı Tarama özelliği kapalı kalsın) ile de tarama yaparak kafanızı rahat tutabilirsiniz isterseniz eğer, gerek yok ama dediğim gibi.

Malwarebytes 14 adet Chromela ilgile malware buldu. Adware.Elex.ShrtCln diye 12 tanesi bundan. Kimisinin yanında ''File'' kimisinin yanında ''Folder'' yazıyor. 2 tane de PUP.Optional.iVidi diye bir şey buldu biri File biri Folder. Hepsini Quarantine yapıp bilgisayara reset atıp tekrar tarattım bir şey bulmadı. Ama içim hala rahat değil.

Hemen bakıyorum dostum.
MBAM ve Kaspersky ile taratmanızda bulunanları sildiyseniz sorun yok. Zaten URL engellemiş. Ha içiniz rahat değilse HijackThis raporu paylaşırsanız inceleyebiliriz.
HijackThis'in orjinal sitesini bulamadım. Gezginler, tamindir linki felan çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Kaspersky ayarlarını doğru yapmadığınızda tarayıcı ve şüpheli düşük öncelikli zararlıları sana söylemez. Seviyesi artarsa engeller.
Free kullanıyorsun zaten online işlevlere o kadar etkili değil. Ancak zaten şüpheli gördüklerini engellemiş daha ne kuşkulanıyorsun?
MBAM buldukları da kullandığın uygulamaların zararlı ve şüpheli olanları sana bildirmiş sende kaldırmışsın hangi uygulamalar silindiyse bir daha yükleme.

Şundan dolayı şüpheleniyorum son 1-2 senede çok fazla hesap çalınma girişimi, virüs tarzı şeylerle karşılaştım. iCloud, outlook, whatsapp felan. İşkillendiriyor. Evet sildi dosyaları ve bilgisayarı felan kontrol ettim değişik bir şeye de rastlamadım. Ama bilgisayarın performansı düşük. Acaba kalıntısı mı kaldı o yüzden tehlike devam ediyorsa diye şüpheleniyorum.

Kaspersky zaten free dediğiniz gibi ve başta nereye yönelttiyse o ayarları yaptım.

Bunu ve imzamdan sistem tarama 1 sonucunu paylaşın bakalım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…