Temizlemeye başlamadan edgei kapattırdı. Temizlik esnasında “oturum silinemedi” diye bir bildirim geldi.Hata değil uyarı. Edge açık olduğundan öyle der.
Girdiğin sitelerin kayıtları onlar sorun olmaz gereksizleri kaldırabilirsin yine de.
Senkronla ilgili zaten ancak Chrome mu Gmail mi hotmail mi orasını siz bileceksiniz.
Siz bunları bilgisayarınızdan silseniz bile Chrome tekrardan senkronizasyon ile geri getiriyor, hiçbir manası kalmıyor yani. Bu nedenle senkronizasyon verilerinde de temizlik yapmanız gerekiyor.Temizlemeye başlamadan Edge'i kapattırdı. Temizlik esnasında “oturum silinemedi” diye bir bildirim geldi.
Hotmail açık değil. Chrome'da oturum olarak Gmail'im açık. Eğer Gmaillik bir durumsa, tarayıcıyı temizlesek bile Gmailde kalıntısı kalır mı? Tam olarak hangisinde nasıl anlayabiliriz? En son çare olarak tüm senkronizasyon ve geçmişi temizleyeceğim ama bu aşamaya gelmeden bundan kurtulmanın yolu varsa daha iyi olacaktır.
Senkron verileri Gmaile kayıtlıysa evet. Tekrar onunla hesabı açarsanız tekrar gelecek. En son ihtimal kesin temizlemek istersen Account settings: Your browser is not supported. buradan sıfırlayabilirsin tüm kayıtlı bilgileri.Eğer gmaillik bir durumsa, tarayıcıyı temizlesek bile gmailde kalıntısı kalır mı?
Evet görülen o.Siz bunları bilgisayarınızdan silseniz bile Chrome tekrardan senkronizasyon ile geri getiriyor, hiçbir manası kalmıyor yani. Bu nedenle senkronizasyon verilerinde de temizlik yapmanız gerekiyor.
mecbur temizleyecez o zaman yapacak bir şey yok. Virüslü bir Gmail kullanıp güvenliği riske atmaya değmez. Allahtan sosyal medya hesaplarım o hesaba kayıtlı değiller.Senkron verileri Gmaile kayıtlıysa evet. Tekrar onunla hesabı açarsanız tekrar gelecek. En son ihtimal kesin temizlemek istersen Account settings: Your browser is not supported. buradan sıfırlayabilirsin tüm kayıtlı bilgileri.
Alıntı yaptığın yazıyı okuyarakBuradan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
Diskten bir şey silmek sorunu çözmez. Sorunu dediğimi yaparak çözersin. Dediğimi yapınca da geri gelmez.diğer bir sorum Gmailimi temizledikten sonra C:de Chrome veri yedekler ve gmailimi temizleyip tekrar giriş yaptığımda malware ve puplar karşıma tekrar gelir mi?
Sıfırlama yapınca evet daha sağlıklı olmasını istiyorsan silip kalıntıları da kaldırıp yeniden yüklemek daha iyi.Chrome'u da güzelce temizlemeli miyim?
Hepsini yaptıktan sonra paylaşabilirsin. Diğerini de paylaşın.imzandaki sistem tarama raporu paylaşacağım bakabilir misin?
Öncelikle paylaştığınız bağlatıdan senkranizasyon geçmişimi sıfırladım (yazan bütün yazıların yanıdakiler 0 oldu), daha sonra tekrar Chrome senkranizasyonunu açıp Chrome senkranizasyonu sayfasına girdiğimde yaklaşık yarısı geri gelmişti (bazı yazıların yanındakiler 0 değildi) ama buna rağmen malwarebytes taraması yaptığımda hiçbir malware veya pup bulmadı. Farklı zamanlarda 4-5 tane tarama yaptım hepsi temiz çıktı. Sonra yinede gidip önceki çıkan malwarelerin lokasyonlarını bulup elimle sildim (Chrome içindeki webdata ve sync data dosyaları). Sonra Chrome kaldırıp, manuel olarak C: dosyasında Chrome diye aratıp alakalı olduğunu düşündüğüm dosyaları sildim (iki tanesi silinemedi ekte resmini paylaşacağım). Şu an yaptığım Malwarebytes ve Kaspersky taramaları temiz çıktı fakat aklımda kalan bir kaç nokta var elinizden geldiğince cevaplarsanız memnun olurum.Hepsini yaptıktan sonra paylaşabilirsin. Diğerini de paylaşın.
Söylenenleri eksik yapıyorsun çünkü. Sıfırlama sonrası Chrome kaldır demiştim. Yukarıda yazdığına göre kaldırmadın yeniden senkron yaptığın ana kadar. Diyelim kaldırdın geri gelmesi diğer cihazlarında da aktif ise o cihazlarda olan veriler de senkron olur.1) Senkranizasyon geçmişimi sorunsuz bir şekilde full temizlememe rağmen tekrar senkranizasyon açtığımda yaklaşık yarısı nasıl geri geldi?
Uzantılardan.En başta bu virüs nasıl bulaşmış olabilir?
Sadece sıfırla dediğini okumuştum. İşlem sonrası Gmail hesabımın telefonumda açık olduğu da geldi aklıma onu kapattım senkranizasyon sıfırla işlemini tekrar yapacağım içim rahat etsin diye. Tanımadığım bir uzantı eklememiştim, herhalde çok geçmişte eklediğim bir şeyden oldu o zaman, adblock, adblock+, kaspersky protection vardı. Hepsi bilindik uzantılar. Sistem tarama 1 ve farbar raporlarını paylaşıyorum şimdi. Herhangi bir sorun gözükmüyorsa senkranizasyon sıfırlama işini tekrardan yapıp artık rahat kafayla bilgisayarı kullanmak istiyorum.Söylenenleri eksik yapıyorsun çünkü. Sıfırlama sonrası Chrome kaldır demiştim. Yukarıda yazdığına göre kaldırmadın yeniden senkron yaptığın ana kadar. Diyelim kaldırdın geri gelmesi diğer cihazlarında da aktif ise o cihazlarda olan veriler de senkron olur.
Uzantılardan.