Kaspersky Total Security Rootkit Taraması Yapmıyor

duman

Megapat
Yer
Mars
Kaspersky 11 gün önce Rootkit taraması başlatmış ve bu tarama 0 dosya taranarak sonuçlanmış. O günden itibaren hiçbir Rootkit taraması yapmamış. Bu 11 günlük süreçte sadece, benim başlattığım tam taramalar görünüyor. Ek olarak belirtmek isterim ki önceden hep düzenli olarak Rootkit taramasını yapardı. Ayrıntılı rapor kısmına girince, 11 gün önce başlayan Rootkit taraması için iptal edildi demekte. Taramanın başlangıç tarihi ve saati 10.02.2020 09:10 ve bitişi 10.02.2020 15:50 olarak görülmekte. Fakat toplam süre kısmında 11 gün 9 saat yazmakta. Sanırım bir hata sonucu hala bu Rootkit taramasının devam ettiğini sanmakta.

O halde rootkit tarama seçeneği de ayarlardan işaretli şekilde tekrar sisteminize tam tarama yapın.
Dediğiniz tarzda bir ayar bulamadım. Fakat Ayarlar>Tarama>Gelişmiş Ayarlar üzerinden her şey açık ve en üst konumda. Bahsettiğiniz ayarın açık olup olmadığına nereden bakacağım acaba? Tekrardan tam tarama başlattım.

Dediğiniz tarzda bir ayar bulamadım. Fakat Ayarlar>Tarama>Gelişmiş Ayarlar üzerinden her şey açık ve en üst konumda. Bahsettiğiniz ayarın açık olup olmadığına nereden bakacağım acaba? Tekrardan tam tarama başlattım.
Tekrar tarama başlattıysanız ve sorun çözüldüyse önemi yok. Sadece ayarlarda açık değilse diye dedim.

Ne yazık ki, hayır. Şuan güncel olarak baktım ve 11 gün 14 saat olmuş Rootkit taraması. Yani hala 11 gün önce başlattığı Rootkit taramasında takılı gibi.
Power shell açıp bu komutu denermisin.
"%programfiles(X86)%\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 19.0.0\avp.com" start scan_qscan
Bu şekilde bir sonuç elde edemedim. Şunu merak ediyorum acaba böyle bir Rootkit tarama sorunu varken tam tarama düzgün çalışıyor mudur?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı