Kaspersky ve Malwarebytes nasıl kurulmalı?

OnurE

Femtopat
Katılım
24 Mart 2021
Mesajlar
97
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar.

Bilgisayarıma Malwarebytes ve Kaspersky kurmayı düşünüyorum ama bunu yaparken bilmem gereken şeyler neler?
Ayrıca bunların güvenilirliği konusunda da çok bilgim yok maalesef. Bilen birileri yazabilir mi?

Bunları kullanırken, Windows 10 üzerinde kapatmam gereken programlar var mı?
 
Bunları kuracaksanız Windows Defenderi kapatabilirsiniz. Kaspersky indirmek için,

 
Kaspersky ile Malwarebytes'i beraber kullanmanızı önermem, büyük ihtimalle Kaspersky zaten kurulum yaparken sizi uyaracaktır diğer virüs programlarını kaldırmanız için.
 
Kapatmanız gereken program yok. Windows Defender otomatik kapanacaktır. Kaspersky ile Malwarebytes aynı anda kullanmayın. Aşırı kaynak tüketir ve gereksiz. Kaspersky kullanın. Tarama için Malwarebytes kullanabilirsiniz. Kendi sitesinden indirmeyi unutmayın. Güvenilir programlardır.
 
Tarama için tutulacaksa, Hitman.Pro tutulmalı. Malwarebytes ve Kaspersky aynı anda çalışması gereksiz kaynak tüketimi.
Hitman Pro sistem dosyalarını siliyor bazen.
Haha atan arkadaşlar için ;

 
Hitman Pro sistem dosyalarını siliyor bazen.
Haha atan arkadaşlar için ;

Sistem dosyalarını silme olayı falan yok. 2015'den kalma bir konuyu atmışsınız, o tarihten bu yana 6 yıl geçti. O tarihten bu yana Hitman.Pro binlerce güncelleme almıştır. Ben de Malwarebytes'ın 2010'da yaptığı false-positive alarmları atsam doğru olur mu sizce?

Hitman.Pro sizin onayınız olmadan bir dosya silmiyor. Şüpheli dosyaları da Sophos'a yolluyor. Zaten tarama sonrasında ne yapmak istediğinizi soruyor. Çıkan şüpheli dosyaları biliyor veya şüpheli olmadıklarını düşünüyorsanız yanlarındaki işlem butonuna tıklayıp "Yoksay" seçeneğini seçebiliyorsunuz.
Bu sebeple Hitman.Pro gayet güvenilir. Sistem dosyalarını da sildiğini görmedim ben. Zaten bir zararlı sistem dosyasına enjekte ettiyse kendini, hangi yazılımı açarsanız açın o dosyayı zararlı görecek, karantinaya almaya çalışacak.

İlla ki Hitman.Pro kullanmak istemeyen arkadaşlar, ESET'in çevrimdışı tarayıcısını veya F-Secure tarayıcılarını da kullanabilirler.
 

Geri
Yukarı