Kaspersky vs Windows Defender

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba. Yeni dizüstü bilgisayar aldım. Elimde fazladan üyelik mevcut olduğu için ya Kaspersky Premium kuracağım ya da hiçbir şey kurmadan devam edeceğim sadece Defender ile.

PC ile yaptıklarım; orijinal oyunlar indirmek, dışarıdan Türkçe yama kurmak, internette sörf yapmak, dizi-film izlemek vs.

Sizce Kaspersky indirsem cihazı boş yere çok yormuş olur muyum? Oyun oynarken FPS de fark yaratır mı olumsuz yönde?

Dizüstü;
Gigabyte Aorus 16X 9sg i7-13650HX 16 GB DDR5 RTX 4070 GDDR6 8 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir antivirüs kullanmıyorum + güvenlik duvarımda kapalı. Yıllardır böyle kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım.

Her önümüze gelene tıklamayıp, sürekli korsan yazılım indirmiyorsak sorun yok bence.

Hiçbir antivirüs kullanmıyorum + güvenlik duvarımda kapalı. Yıllardır böyle kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım.

Her önümüze gelene tıklamayıp, sürekli korsan yazılım indirmiyorsak sorun yok bence.
Tek Office'im korsan onu da kurdum bitti başka korsan yazılım kullanmıyorum. Türkçe yama işi biraz kıllandırıyor ama sadece onun için de Kaspersky kurasım yok.

İnternette bazı yerlerde gördüm Kaspersky, Windows Defender'dan bile daha az yorar sistemi onu kurun demişler de ondan bir merak ettim.

@İstanbul Trip @Sakuya Izayoi @erdemst17
Başlığa girerken sanmıştım ki yine herkes Karspersky kur, Eset kur, Malw... kur... Defender işe yaramaz falan diyecek..
Şok geçirdim..ve hala atlatabilmiş değilim.. :)

Mesaj yazanları kontrol edince sebebi belli oldu.
Tamamen aynı fikirdeyim. Defender yeterli.
PRO vs HOME , Karspersky vs Defender gibi konularda bir deyim kullanırım.
''Her nimetin bir külfeti vardır.''
İhtiyacınızın üzerindeki güvenlik önlemlerinin külfet tarafı ağır basar.

Alakayı kurabilecekler için sanırım güzel bir örnek olur:
Evden işe gideceksem dozer mi, uçak mı, otomobil mi vs..

Son düzenleme:
@İstanbul Trip @Sakuya Izayoi @erdemst17
Başlığa girerken sanmıştım ki yine herkes Kaspersky kur, ESET kur, malw... Kur... Defender işe yaramaz falan diyecek.
Şok geçirdim. Ve hala atlatabilmiş değilim. :)

Mesaj yazanları kontrol edince sebebi belli oldu.
Tamamen aynı fikirdeyim. Defender yeterli.
Pro vs Home, Kaspersky vs Defender gibi konularda bir deyim kullanırım.
"Her nimetin bir külfeti vardır."
İhtiyacınızın üzerindeki güvenlik önlemlerinin külfet tarafı ağır basar.

Bende Malwarebytes var oda paramın yetmediği oyunlar için önlem 😅

Tek Office'im korsan onu da kurdum bitti başka korsan yazılım kullanmıyorum. Türkçe yama işi biraz kıllandırıyor ama sadece onun için de Kaspersky kurasım yok.

İnternette bazı yerlerde gördüm Kaspersky, Windows Defender'dan bile daha az yorar sistemi onu kurun demişler de ondan bir merak ettim.

Hocam Defender yeter cidden aktivitelerinize göre.

@dolob Benim bilgisayar zaten eski neden insanlara da bu azabı çektireyim. Bilirim bu acıyı. Avast başlayınca fan sesinden okuduğum yazıyı anlamıyordum.
Yahu... yemin de edecektim vazgeçtim...
Karspersky'nin soruna sebep olma, PC yi çökertme ihtimali, Defender'in engellemediği bir virüsü engelleme ihtimalinden çok daha yüksektir.

Örnek de vereyim ki kafa karışıklığı daha az olsun.
Örnek sorun : GoodbyDPI yi vb engellemesi..
Çökertme ile ilgili : Virüs buluyor, temizliyor ve bu temizlik sistemin çökmesine sebep oluyor.. vs.. Engelleme kısmında sorun yok elbette, menun edici.. Temizleme konusu karışık..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı