Kaspersky Yazdığım Koda Virüs Diyor

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Ödev için 40 satırı geçmeyen bir kod yazıyordum. Yarısında bir yerde çalışma hatalarını tespit etmek, o an ne yapıyor diye kontrol etmek için derleyip çalıştırdığımda "erişim engellendi" yazısını gördüm. Birkaç saniye sonra bu ekrandaydım. Temizle dediğimde .exe gidiyor ama .c ve .o dosyası kalıyor. Onları tekrar kullanıp .exe oluşturduğumda aynısını yapıyor. Onları kullanmayıp yeni dosya açsam yine aynısını yapıyor. İçeriği o ödev olmayan başka işlevli kodlarda .exe oluşturuyor ve çalıştırıyor. Kodda da bir şey yok. Repl.it'te çalıştırabiliyorum. Yine de paylaşayım. Ne yapmalıyım? Okulda laboratuvarda Geany kullandırdıkları için evde de kullanıyorum. Diğer türlü gözüm ağrıyor. Onunla alakalı mıdır bilmem.
@@Murat5038, @@THE_MILLER

Ekran Görüntüsü (1155).png

C:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>
#include <string.h>

int main(){
    char *kelimeler[]={"harita","oda","mehmetcik","zar","muhendis","kabak","bilgisayar","sandalye","kolay"};
    int a=sizeof(kelimeler)/sizeof(kelimeler[0]); //
    printf("%d\n",a);
    srand(time(NULL));
    int b=rand()%a;
    printf("%d\n",b);
    int uz=strlen(kelimeler[b]);
    printf("%d\n",uz);
    char *arr=kelimeler[b];
    char bosluk[uz];
    for (int i=0;i<uz;i++)
        bosluk[i]='_';
    char z;
    int sayac=0;
    for (int i=0;i<uz;i++){
        printf("Lutfen %d. tahmininizi yapin: ",i+1);
        scanf(" %c",&z);
        for (int j=0;j<uz;j++){
            if (z==arr[j]){
        bosluk[j]=z;
                sayac++;
      }

}
        if (sayac==0)
            printf("Harf yoktur.\n");
        sayac=0;
        printf("%s\n",bosluk);

}

return 0;
}

Tanınmayan bir exe olduğu için böyle yapıyor olabilir ben kod yazarken de Avast uyarı veriyordu. Yok say gibi bir seçenek varsa -Kaspersky kullanmıyorum bilgim yok- deneyebilirsiniz.
İyi de aylardır bu programla .exe oluşturuyorum. Neden şimdi? Neden sadece bu koda özel?

Kodlama pek bilmiyorum ama tahminde bulunayım: yazdığınız kodda klavyeden karakter girme ya da girilenleri kaydetme, sistem dosyalarına erişme vs. gibi bir şey var mı? Belki keylogger olarak ya da Windows'a müdahale etmeye çalışan bir dosya olarak falan algılamış olabilir mi? Yani antivirüs mantığı böyle mi çalışıyor emin değilim ama bir tahmin işte.

Tanınmayan bir .EXE'ye zararlı damgası vurulmaz. .EXE yürütüldüğünde, dosyanın imzası antivirüsün veritabanındaki imzalarla uyuşuyor mu, uyuşmuyor mu diye kontrol edilir. Eğer uyuşmuyorsa ancak dosya şüpheli işlemler gerçekleştiriyorsa araya HEU girer ve dosya sezgisel olarak analiz edilir vb. durumlar mevcut.

.c ve .o dosyaları compiled olmadığı için, yani yürütülebilir bir dosya olmadığı için orada kalıyor sanırsam.
Kod eğer bundan ibaretse printf, scanf, rand ve strlen fonksiyonlarını zararlı olarak algılayacağını sanmıyorum. Garip bir false positive.

Son düzenleme:
Kodlama pek bilmiyorum ama tahminde bulunayım: yazdığınız kodda klavyeden karakter girme ya da girilenleri kaydetme, sistem dosyalarına erişme vs. gibi bir şey var mı? Belki keylogger olarak ya da Windows'a müdahale etmeye çalışan bir dosya olarak falan algılamış olabilir mi? Yani antivirüs mantığı böyle mi çalışıyor emin değilim ama bir tahmin işte.
Hayır yok. Olsa bile öyle yapmaması lazım. Olan kodları daha önce çalıştırdım ve hata vermedi.

My Kaspersky'dan durumu bildirin imzamdan sistem tarama 1 sonucuyla beraber.
Sonucu buraya mi atmalıyım yoksa Kaspersky'e mi göndermeliyim?
Bu arada kusura bakmayın bir rahatsızlığım oldu su an bilgisayar kullanacak durumda değilim. Yarın yapabilirim tarama 1'i.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı