Öncelikle başta yaptığın hata bu konuda taviz vermek olmuş. Ne yani o bana vuracak, emir verecek sonra da zorla istediğini yaptıracak ha? O kim oluyor da bana dokunuyor? Bu konuda fazla taviz vermişsin. Bu konuda tavırlarını arkadaşlarına belli et. Sen onlara resmen ben çelimsizim gelin bana vurun demişsin. Bunun önüne geç. Kişisel alanını koru.
Ve en önemlisi kendini geliştirebileceğin bir spora başla. Hem sağlığın için, hem de bu tür olayların başına gelmemesi için.
Yanlış anlama, kimseye demiyoruz ki git spor yap güçlen ve sonra da gelip birilerini döv. Bu kesinlikle yanlış. Şunu unutma, her zaman kavgadan kaçınmaya çalış. Demek istediğimi anladın. Kavga kaçınılmaz olduğunda sadece kendini korumak için dövüşmelisin.
Bunu neye dayanarak yazıyorum? Ben 5 sene kick box'a gittim. Ve dışarıdan baktığında zayıf çelimsiz gibi görünürüm. Önemli olan zayıf gözükmen VS. değil. Yani sen zayıfsın diye gelip sana öyle bir şey yapma hakları yok. Ben 4-5 bilemedin 6 defa kavga etmişimdir. Ama o ettiklerimde de mutlaka haklı sebebim vardır, kendimi savunmuşumdur ve öyle acıyarak felan vurmam. Kavga ediyorsan, vurdun mu oturtacaksın.