Kavga ve dişlerin ilişkisi

Örnek veriyorum kişi beni öldürebilecek nitelikle aletlere sahip bu durumda benim o kişiyi öldürmem en doğal hakkım diye düşünüyorum. Sonuç olarak ya o beni öldürecek ya ben onu.

Şartlara bağlı. Elinde silah varsa "duruma göre hepsi değişir" direkt sıkamazsin hedefe.
Ayrıca çok merak ettiğim bir şey var aylık kazancınız ne kadar oluyor?

Spor kazancım mı yoksa normal kazancım mı?

Dostlar, filmlerde biliyorsunuz adamlar deli gibi dövüşüyorlar, bizi de gaza getiriyorlar. Diş doktoruma sordum, dedim "filmlerdeki gibi ağzımıza çenemize yumruk gelirse dişler cidden dayanabilir mi?" diye, "yok, dişler parçalanır, yerinden çıkar hemen, boksörlere bak ön dişleri hep yapmadır." dedi. Bazı kişileri görüyorum yok ben eskiden şu kadar kavga ederdim, sürekli yumruk yerdim, şunu dövdüm, şundan dayak yedim diye anlatıyorlar. Gerçekten bu işler filmlerdeki gibi mi? Yoksa 2 yumruğa birkaç dişimizi kaybedebilir miyiz? Ciddi hollywood misali kavga anısı olan varsa bu işin teknik ve anatomik tarafını biraz ele alarak anlatabilir mi? Ayrıca yanlış giden bir yumruğun parmaklar, el ve kolda doğurabileği olumsuzlukları nelerdir?

Doğrudur. Çocukluğumdan belli ailemden şiddet gördüm. Ön üst 2 dişim sorunlu. Burnum eğri. Çenem 1-2mm sola eğri gibi geliyor. Ama aşırı minimal. Etki etmiyor. İmplant var ağzımda 3 defa kavgada kırıldı. %30 kendi dişim %70 zirkonyum olacak şekilde bu diş hariç, eksik dişim yok. 20 yaş dişlerim sağlam. Kafa üstü yere çakıldım o 2 diş temelde ondan sorunlu. Saçlarımı yolmuştu 15 yaşında babam. Dökülmeye başladı. Çok hızlı uzamıyor. Elimle cama yumruk attım. Bıçak izi gibi duruyor. Alerjiler dışında, kronik hiçbir hastalığım yok. Korona olmuş kişilerle takılıyor vücudum gam demiyor. Hepatite maruz kalmamdan dolayı hepatit hastası kişilerle kan banyosu yapsam/evlensem sorun olmaz herhalde. Orta parmağım 4 ay sargılı gezdim. Hafif titriyor. Ayak tırnaklarıma sırasıyla dolap/tavuk kümesi kapısı/şifonyer devrildi. Şu an sorun yok. Ama bir tanesi hala tam olarak çıkmadı. Normal bir tırnaktan biraz daha çabuk ağrıyor. Bir sonraki kırılmasında yaşımdan dolayı çıkmayacak diyorlar. Dikkatli olmalıyım. Kafama çay tabağı saplanmıştı. Orada ince bir yerde saç çıkmıyor. Ama uzattığım için kimse görmüyor.

Savaş gazisi demeyin sakın.

Doğrudur. Çocukluğumdan belli ailemden şiddet gördüm. Ön üst 2 dişim sorunlu. Burnum eğri. Çenem 1-2mm sola eğri gibi geliyor. Ama aşırı minimal. Etki etmiyor. İmplant var ağzımda 3 defa kavgada kırıldı. %30 kendi dişim %70 zirkonyum olacak şekilde bu diş hariç, eksik dişim yok. 20 yaş dişlerim sağlam. Kafa üstü yere çakıldım o 2 diş temelde ondan sorunlu. Saçlarımı yolmuştu 15 yaşında babam. Dökülmeye başladı. Çok hızlı uzamıyor. Elimle cama yumruk attım. Bıçak izi gibi duruyor. Alerjiler dışında, kronik hiçbir hastalığım yok. Korona olmuş kişilerle takılıyor vücudum gam demiyor. Hepatite maruz kalmamdan dolayı hepatit hastası kişilerle kan banyosu yapsam/evlensem sorun olmaz herhalde. Orta parmağım 4 ay sargılı gezdim. Hafif titriyor. Ayak tırnaklarıma sırasıyla dolap/tavuk kümesi kapısı/şifonyer devrildi. Şu an sorun yok. Ama bir tanesi hala tam olarak çıkmadı. Normal bir tırnaktan biraz daha çabuk ağrıyor. Bir sonraki kırılmasında yaşımdan dolayı çıkmayacak diyorlar. Dikkatli olmalıyım. Kafama çay tabağı saplanmıştı. Orada ince bir yerde saç çıkmıyor. Ama uzattığım için kimse görmüyor.

Savaş gazisi demeyin sakın.
Gazi demeyelim de ne diyelim buna?

Sana bıçak çeken birisine saldırırsan, vurmaya kalkarsan ilk atakta bıçağı yersin😉

Korkutmak için bıçak çekecek adam saplamaz zaten. Bıçak kalktığı an öldün. Kaç gitsin. ya da sen tabancayla git. Yanında birisi bulunsun silahlı. Adil kavga yok. Tüm dayaklarımı arkadan yedim. Kimse kavgaya çağırmıyor. Bir anda ensene veya burnuna yumruk atıyor.

Gazi demeyelim de ne diyelim buna?
Dışardan baksan kolay kolay anlamazsın. Anca benden hoşlanan bi kız olacaksın ki öyle anlayacaksın. 3 günde fark ediyorlar. En kötü fiziksel sorun burun eğriliği. Doktor ameliyat edecek kadar derece önemli değil dedi. Sağdan ve soldan bakınca farklı görünüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı