Kavgada boy mu daha önemlidir, tecrübe mi, cüsse mi?

Tecrübe bana göre en önemlisidir. Eski bir boks, muay thai geçmişi olan birisi kavgada teknik yönden bakmazsızın alır. Daha yumruk atmayı bile bilmeyen bir adam kavgada hiçbir işe yaramaz.

Boy + cüsse > tecrübe.
Ne kadar tecrübeli olursan ol karşında 2 metre dev gibi bir adam olunca hiçbir şey işlemez.

Aynı şekilde düşünmüyorum. 1.70 biri 2 metre birinin karaciğerine çok rahat sağlam bir yumruk atabilir. Karaciğere gelen yumruğun nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuzdur. Objektif ve teknik açıdan düşünelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani, 1.50 bir adam hayatında her gün her hafta kavga etmiş (dayak yemiş), boz ayı gibi ama hayatında hiç kavga etmemiş bir adamı yenebilir mi? Dayak yemek te bir kavga tecrübesidir.

Dayak yemek bambaşka kavga eden kaybeder dayak yemez. Hiçbir şey yapmadan yere düşen, yumruk yiyen adam dayak yer teke tek kavga eden adam yenilse bile dayak yemiş sayılmaz kaybetmiş sayılır kaybetmek bir tecrübedir.

Tecrübe bana göre en önemlisidir. Eski bir boks, Muay Thai geçmişi olan birisi kavgada teknik yönden bakmazsızın alır. Daha yumruk atmayı bile bilmeyen bir adam kavgada hiçbir işe yaramaz.

Teknik bilen adam alttan alır zaten tartışma esnasındabilir çünkü karşısındakini mahvedeceğini teknik çok önemlidir kürek gibi yumruk savurmayı herkes biliyor. Önemli olan teknik.

Aynı şekilde düşünmüyorum. 1.70 biri 2 metre birinin karaciğerine çok rahat sağlam bir yumruk atabilir. Karaciğere gelen yumruğun nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuzdur. Objektif ve teknik açıdan düşünelim.
Cüsse devreye giriyor burada. Kaslı veya yağlı bir insanın karaciğerine öyle sağlam bir yumruğu her insan atamaz.

Tecrübe bana göre en önemlisidir. Eski bir boks, Muay Thai geçmişi olan birisi kavgada teknik yönden bakmazsızın alır. Daha yumruk atmayı bile bilmeyen bir adam kavgada hiçbir işe yaramaz.

Sokak kavgası farklıdır, karate, kung fu, kick box, Muay Thai ustalarının sokağa inince nasıl dayak yediklerini hepimiz biliyoruz. Onların tekniği ringde geçerli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı