Kayseri talas mevlana mahallesi TurkNet gecikme değerleri nasıldır?

Jumrow

Decapat
Katılım
10 Şubat 2022
Mesajlar
485
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Merhaba, Turkcell'in bitmek bilmeyen hatalarından, her seferinde kanıt ve ücret talep etmesinden dolayı farklı bir sağlayıcıya geçmek istiyorum. Türk Telekom gerçekten çok pahalı ve modem parası içinde değil. Son seçenek olarak TurkNet'te karar kıldım fakat teknoloji konusunda dünyanın en bahtsız adamı olarak çok kararsızım. Yan komşum (Türk Telekom) ile beraber girdiğimiz CS:GO - CS2 maçlarında, komşum 45-60 ms arası oynarken ben daima 70-110 ms arası oynayabiliyorum. Kayseri'nin farklı bölgelerinde oturan arkadaşlarım da (Türk Telekom) aynı şekilde benden çok daha düşük gecikme değerleri alıyorlar. İlçede bulunan evimde 16 Mbps ADSL internetimle bile daha iyi gecikme değerleri alıyorum. Bunların yanında da sürekli paket kaybı yiyorum. Belki de dairemde sıkıntı vardır bilemiyorum. Hızla pek fazla işim yok bu yüzden stabilite ve sürekliliğe bakıyorum. Bu civarda oturup TurkNet kullanan arkadaşlar deneyimlerini aktarırsa benim için çok iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan bir altyapınızı sorgular mısınız?
Altyapı var 100 Mbps destekliyor olarak gözüküyor.

Dün Türk Telekom'dan gelen arkadaşla beraber Turkcell'in içine ettiği kabloları yeniden çekerek güzel bir porttan bağlantıyı yaptık. Hız olarak 150-190 Mbps indirme ve 40-70 arası yükleme alıyorum. Ping değerlerim Kayseri geneline göre daha düşük durumda. CS2 Avusturya'da 39-52 ms alıyorum. Loss sorunum da çoğunlukla azaldı ama hala bitmiş değil. Turkcell'in tarihten kalma Wi-Fi 4 modeminin yerine ZTE H3600 Wi-Fi 6 modem yolladılar. Gençleştim resmen bu kadar mı fark eder diyebiliriz. İleride neler olur bilinmez.
Önce beni arayarak taahhütünüz 22 Kasım tarihinde bitecek yeni taahhüt yapalım dediler. Ben de bu tarihi baz alarak ve Turkcell'den gına geldiği için teklifi reddedip başka sağlayıcı arayışına girdim. TurkNet ile anlaştım ve bağlantıları yaptırdım. Turkcell aboneliğimi iptal etmek için aradığımda bana taahhütümün hala devam ettiğini ve 29 Aralık'ta biteceğini söylediler. Artık bilgilerin doğruluğuna da inanmamak gerekiyor sanırım. Tüm bunlar olurken de sürekli spam numaralardan paket adıma, paket hızıma ve biteceği tarihe kadar ayrıntı verebilen sahtekarlık mesajları gelmeye başladı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı