Kazada tramer kaydı hangi araca işlenir?

Demirbüken27

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadan birine çarptım ve karşı taraf benim sigortamdan yararlanmak istedi. Karşı tarafın hasar onarımı tramer kaydı olarak benim aracıma mı işlenir onların aracına mı?

%100 kusurlu sensen eğer, onun aracına yapılan işlem kadar şase numarasına tramer işlenir. Daha sonra da sana değer kaybı davası açar ve ekspertiz tarafından belirlenen tutar kadar bedel tahsil eder. Bunlara ek araçsız vs. kalmışsa bunlarıda talep edebilir.

şahıs ben aracıma tramer kaydı işletmek istemiyorum kendi cebinden ver diyorsa ne yapmak lazım
Sigortadan yaptırabilirsiniz diyin yada cebinizden karşılayın. Az bi hasar ise cebinizden karşılayın. Yüksek bedel ise sigortadan yaptırsın fakat daha sonra sizden değer kaybı talep edebilir. Sigortanızın teminat bedelinden fazla hasar varsa daha sonrasında sigortada size dava açıp farkı alacaktır.

şahıs ben aracıma tramer kaydı işletmek istemiyorum kendi cebinden ver diyorsa ne yapmak lazım
Arkada çok doğru söylemiş, az ise kendi cebinizden fakat 20-30+ ise direkt sigortadan halledin fakat araca dikkat edin, çok farklı rakamlar çıkabiliyor, yeni tamamen hasarsız bir araca çarpmaya değişeni, kazası olan bir araca çarpmaya aynı şey değil.

Son düzenleme:
Onda tramer görünür. Cebinden ver deme hakkı yoktur.

Değer kaybına gelince kırılan aksesuar ve plastik aksama değer kaybı ödenmez. Tampona değer kaybı ödenmez. Fara, stopa değer kaybı ödenmez. Önceden değişmiş parçaya değer kaybı ödenmez.

Daha önceden işlem görmüş değer kaybı alınmış parça tekrar işlem görürse değer kaybı ödenmez. İşlem görmüş parça, değişirse değer kaybı farkı alabilir.

Karşıda hasar ne ki?

Hocam eğer karşı tarafında kaskosu varsa, raporu %50 %50 tutabilirler. Genelde kasko şirketlerin işine öyle geldiği için yapıyorlar.

Onda tramer görünür. Cebinden ver deme hakkı yoktur.

Değer kaybına gelince kırılan aksesuar ve plastik aksama değer kaybı ödenmez. Tampona değer kaybı ödenmez. Fara, stopa değer kaybı ödenmez. Önceden değişmiş parçaya değer kaybı ödenmez.

Daha önceden işlem görmüş değer kaybı alınmış parça tekrar işlem görürse değer kaybı ödenmez. İşlem görmüş parça, değişirse değer kaybı farkı alabilir.

Karşıda hasar ne ki?
Yanlış bilgi. Değer kaybı saydığın tüm parçalar için ödenir. Ben 2023 model aracıma geçen ay sadece tampon plastik değişiminden 70bin TL değer kaybı aldım.

Yanlış bilgi. Değer kaybı saydığın tüm parçalar için ödenir. Ben 2023 model aracıma geçen ay sadece tampon plastik değişiminden 70bin TL değer kaybı aldım.

Benimde başıma geldi oradan biliyorum. Son 4-5 yıl içerisinde değiştiğini de sanmıyorum.

1728332150038.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı