user716512
Picopat
Türk devletleri arasında yer alıyor.
Türk devletleri arasında yer alıyor.
Milletten bahsediyordum.
Sovyet'ler bunları kazak kırgız özbek diye ayırdığı içi hepsi içinde faklı bir millet olduğunu, dışında ise Rus asimilesinde olduğunu söylemek zor olmaz. Hepsi Türk aslında. Rus dediğin halk doğu slav halkı; geçmişte yüzlerce yıl Avrupa'nın doğusundaki ovalarda göç ederek yaşayan bir halk. Sibirya ile, Orta Asya ile uzaktan yakından alakası yok Rusların (bu bölgedeki varlıkları birkaç yüzyıl öncesine dayanıyor). Ne zaman ki Orta Asya üzerinde güçlendiler. Oradaki Türk halkları üzerinde "böl ve yönet" politikası uyguladılar, asimile ettiler, benliklerini unutturdular.
Kurtuluş Savaşı'nda Türkistan'daki Türkler aciz olmalarına karşın ellerindekileri Anadolu'ya yollamaya çalışıyordu. Onların haberi vardı. Örneğin Mağcan Cumabayoğlu'nun(Kazak şair) Kurtuluş savaşı ile bir şiiri vardı. Türklik bilince sahip çok sanatçı, devrimci vb. var.Bize soykırım yapıldığında neredeydiniz" dedim yani hocam demem o ki ABD de polisler nasıl siyahi dostlarımızı vuruyorsa veya katlediyorsa bende onlara karşı öyleyim. Yarın Ruslar bunlara savaş açsa ve 1 günde Nursultan'a girse, Erdoğan da dese ki "eli silah tutan her erkek gencimizi oraya çıkartıyoruz". Kılımı bile hareket ettirmem, dolabımda pasaport, cebimde para. Ülkeyi terk ederim. Ben bana destek olmayan insan için kan dökmem aynı şekilde Suriyeliler için de dökmem.
Ne bekliyorsun? Türk olduğunu duyunca donuna kadar vermesini mi =PMillette aynı. İlk önce TL verdik dovizcide kabul etmedi sonra dolar verdik sanırsın parasını çalıyoruz aynı öyle baktı.
Kurtuluş Savaşı'nda türkistan'daki türkler aciz olmalarına karşın ellerindekileri Anadolu'ya yollamaya çalışıyordu. Onların haberi vardı. Örneğin mağcan cumabayoğlu'nun(kazak şair) Kurtuluş Savaşı ile bir şiiri vardı. Türklik bilince sahip çok sanatçı, devrimci vb. var.
Onun dışında "Türk keneşi" fikri de oradan çıktı.
Kazaklar, Ruslar tarafından en çok soykırıma uğramış millettir. Bunları demen doğru değil.
Ne bekliyorsun? Türk olduğunu duyunca donuna kadar vermesini mi =p
Biraz abartıyorsun sanki?
Dövizciler her türlü parayı bozmak zorunda mı?Hayır TL'yi bozmadı demek istedim ben.
Kurtuluş Savaşı'nda türkistan'daki türkler aciz olmalarına karşın ellerindekileri Anadolu'ya yollamaya çalışıyordu. Onların haberi vardı. Örneğin mağcan cumabayoğlu'nun(kazak şair) Kurtuluş Savaşı ile bir şiiri vardı. Türklik bilince sahip çok sanatçı, devrimci vb. var.
Onun dışında "Türk keneşi" fikri de oradan çıktı.
Kazaklar, Ruslar tarafından en çok soykırıma uğramış millettir. Bunları demen doğru değil.
Ne bekliyorsun? Türk olduğunu duyunca donuna kadar vermesini mi =p
Biraz abartıyorsun sanki?
Dövizciler her türlü parayı bozmak zorunda mı?
Kesinlikle rusturlar, Türk kanından gelselerde o şerefli kanı kaybetmişlerdir yurt dışında sıkıştıklarında biz rusuz, kebap diye dalga geçiyorlar. Büyük bir kısmı kansız ve şerefleri yoktur. Tabii her millete olduğu gibi orada da iyi insanlar vardır.
Orta Asya'ya Rusya sıkı bir asimile çalışmaları uyguladı zaten. Adamların ben Türk'üm demesini bekleyemezsin. Adamlar yıllardır Rus hegomonyası altındalar. Onların Rus'uz demesi onları Rus yapmaz. Kazakların kendisini Türk olarak görmemesi Türk olduklarını değiştirmez.Kesinlikle rusturlar, Türk kanından gelselerde o şerefli kanı kaybetmişlerdir yurt dışında sıkıştıklarında biz rusuz, kebap diye dalga geçiyorlar. Büyük bir kısmı kansız ve şerefleri yoktur. Tabii her millete olduğu gibi orada da iyi insanlar vardır.
Orta Asya'ya Rusya sıkı bir asimile çalışmaları uyguladı zaten. Adamların ben Türk'üm demesini bekleyemezsin. Adamlar yıllardır Rus hegomonyası altındalar. Onların Rus'uz demesi onları Rus yapmaz. Kazakların kendisini Türk olarak görmemesi Türk olduklarını değiştirmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.