Çözüldü KDE Neon kurulum başarısız oldu hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Herhangi bir sorun yokken ikinci sistemim boot ekranında görünmedi. Diski silip tekrar oluşturdum. Ardından USB'ye yazdırdım fakat kurulum aşamasını geçemiyorum. Sorun nerede acaba?

hata.png

Çözüm
Aklıma gelmedi değil ama boot menüsünde hiç görünmeyince sorun olduğunu düşündüm ve sıfırladım. Minitool Partition wizard programıyla SSD'den 100 GB alan ayırdım ama aynı hatayı veriyor.

O zaman Windows'tan ayrı bir EFI alanı kullanmayı deneyelim.

1. Disk bölümlendirme aşamasına gelince elle bölümlendir seçeneğini seçin.
  2. Ayırdığınız 100GB alanın 500 MB'sini ayırın FAT32 olarak ayarlayın ve bağlama yerini /boot/efi yapın. Burada boot bayarklarını seçin. Tam ismini hatırlamıyorum 1 yada 2 tane olacak.
  3. Geriye kalan alanı ext4 olarak ayarlayın ve bağlama / olarak ayarlayın.
Bunları yaptıktan sonra sorunsuz kurabilmeniz lazım.
Ekran görüntüsü eklemek istiyordum ama birkaç sebepten ötürü ekleyemiyorum.
Geçmiş olsun keşke silip kurmadan önce canlı ortam başlatıp boot-repair gibi şeyleri deneseydiniz.

Önyükleyici kurulamamış. İsterseniz canlı ortamdan girip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz, ya da tekrar kurabilirsiniz.
Windows tarafından oluşturulan EFI bölümlerine yazmak sorun olabiliyor bazen. Eğer tekrar tekrar almaya devam ederseniz elle bölümlendiririz.

Geçmiş olsun keşke silip kurmadan önce canlı ortam başlatıp boot-repair gibi şeyleri deneseydiniz.

Önyükleyici kurulamamış. İsterseniz canlı ortamdan girip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz, ya da tekrar kurabilirsiniz.
Windows tarafından oluşturulan EFI bölümlerine yazmak sorun olabiliyor bazen. Eğer tekrar tekrar almaya devam ederseniz elle bölümlendiririz.

Aklıma gelmedi değil ama boot menüsünde hiç görünmeyince sorun olduğunu düşündüm ve sıfırladım. MiniTool Partition Wizard programıyla SSD den 100 GB alan ayırdım ama aynı hatayı veriyor.

Aklıma gelmedi değil ama boot menüsünde hiç görünmeyince sorun olduğunu düşündüm ve sıfırladım. Minitool Partition wizard programıyla SSD'den 100 GB alan ayırdım ama aynı hatayı veriyor.

O zaman Windows'tan ayrı bir EFI alanı kullanmayı deneyelim.

1. Disk bölümlendirme aşamasına gelince elle bölümlendir seçeneğini seçin.
  2. Ayırdığınız 100GB alanın 500 MB'sini ayırın FAT32 olarak ayarlayın ve bağlama yerini /boot/efi yapın. Burada boot bayarklarını seçin. Tam ismini hatırlamıyorum 1 yada 2 tane olacak.
  3. Geriye kalan alanı ext4 olarak ayarlayın ve bağlama / olarak ayarlayın.
Bunları yaptıktan sonra sorunsuz kurabilmeniz lazım.
Ekran görüntüsü eklemek istiyordum ama birkaç sebepten ötürü ekleyemiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
@779221 sonunda kurulum gerçekleşti! Teşekkürler.

Bilgilendirmesini yapayım bu şekilde kurunca swap ayarlanmıyor, isterseniz swap dosyası oluşturabilir veya zram kurabilirsiniz.
Swap disk üstünde oluşturulan ram görevi yapan alan/dosyadır.
Zram ram içinde çalışan veriyi sıkıştırarak hızlandıran bir mekanizma.
Duruma göre işlevleri artıyor veya işe yarar oluyorlar.

@Mashiro tam olarak swap ve zram nedir bilmiyorum dersem ayıp olur mu?

Hayır gayet doğal. Arkada çalışan kahramanlardandır bunlar.
Swap genelde işlevi düşük RAM'e sahip cihazlarda öne çıkıyor, ben 16 GB veya üstü RAM'e sahip cihazlarda gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Zram hakkında benim de çok fazla bilgim yok ne durumda daha çok etkisi oluyor onları bilmiyorum.
Ben 16 GB RAM'e sahip cihazımda sadece zram kullanıyorum.

Normal bir şekilde sistemi kullanmama engel olacak bir durum mu veya kurulması gerekli mi?

Hayır engel değil kurulması zorunlu değil. Ben Swap'ın yavaşlatan bir şey olduğu fikrindeyim.
İkisinde kurmak kolay bu arada.

Hayır gayet doğal. Arkada çalışan kahramanlardandır bunlar.
Swap genelde işlevi düşük RAM'e sahip cihazlarda öne çıkıyor, ben 16 GB veya üstü RAM'e sahip cihazlarda gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Zram hakkında benim de çok fazla bilgim yok ne durumda daha çok etkisi oluyor onları bilmiyorum.
Ben 16 GB RAM'e sahip cihazımda sadece zram kullanıyorum.

Hayır engel değil kurulması zorunlu değil. Ben Swap'ın yavaşlatan bir şey olduğu fikrindeyim.
İkisinde kurmak kolay bu arada.

Ryzen 5 5600, 16 GB RAM, GTX 1060 6 GB böyle bir sistem için zram kurmam gerekir mi? Kurulum için yardımcı olursanız deneyeyim :)

Ryzen 5 5600, 16 GB RAM, GTX 1060 6 GB böyle bir sistem için zram kurmam gerekir mi? Kurulum için yardımcı olursanız deneyeyim :)
Zorunda değilsiniz ama kurmak iyi olur.

Kod:
sudo apt install zram-config
systemctl enable --now zram-config
İle halledilebilir ama daha fazla kurcalamak istiyor isen linke bakabilirsin ubuntu için bende burayı kullanmıştım.
En son zramctl yazarak kontrol edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı