Herhangi bir sorun yokken ikinci sistemim boot ekranında görünmedi. Diski silip tekrar oluşturdum. Ardından USB'ye yazdırdım fakat kurulum aşamasını geçemiyorum. Sorun nerede acaba?
Aklıma gelmedi değil ama boot menüsünde hiç görünmeyince sorun olduğunu düşündüm ve sıfırladım. Minitool Partition wizard programıyla SSD'den 100 GB alan ayırdım ama aynı hatayı veriyor.
/boot/efi yapın. Burada boot bayarklarını seçin. Tam ismini hatırlamıyorum 1 yada 2 tane olacak. / olarak ayarlayın.Geçmiş olsun keşke silip kurmadan önce canlı ortam başlatıp boot-repair gibi şeyleri deneseydiniz.
Önyükleyici kurulamamış. İsterseniz canlı ortamdan girip yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz, ya da tekrar kurabilirsiniz.
Windows tarafından oluşturulan EFI bölümlerine yazmak sorun olabiliyor bazen. Eğer tekrar tekrar almaya devam ederseniz elle bölümlendiririz.
Aklıma gelmedi değil ama boot menüsünde hiç görünmeyince sorun olduğunu düşündüm ve sıfırladım. Minitool Partition wizard programıyla SSD'den 100 GB alan ayırdım ama aynı hatayı veriyor.
/boot/efi yapın. Burada boot bayarklarını seçin. Tam ismini hatırlamıyorum 1 yada 2 tane olacak. / olarak ayarlayın.@779221 sonunda kurulum gerçekleşti! Teşekkürler.
@Mashiro tam olarak swap ve zram nedir bilmiyorum dersem ayıp olur mu?
Normal bir şekilde sistemi kullanmama engel olacak bir durum mu veya kurulması gerekli mi?
Hayır gayet doğal. Arkada çalışan kahramanlardandır bunlar.
Swap genelde işlevi düşük RAM'e sahip cihazlarda öne çıkıyor, ben 16 GB veya üstü RAM'e sahip cihazlarda gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Zram hakkında benim de çok fazla bilgim yok ne durumda daha çok etkisi oluyor onları bilmiyorum.
Ben 16 GB RAM'e sahip cihazımda sadece zram kullanıyorum.
Hayır engel değil kurulması zorunlu değil. Ben Swap'ın yavaşlatan bir şey olduğu fikrindeyim.
İkisinde kurmak kolay bu arada.
Zorunda değilsiniz ama kurmak iyi olur.Ryzen 5 5600, 16 GB RAM, GTX 1060 6 GB böyle bir sistem için zram kurmam gerekir mi? Kurulum için yardımcı olursanız deneyeyim![]()
sudo apt install zram-config
systemctl enable --now zram-config
zramctl yazarak kontrol edebilirsin.
fosspost.org
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.