Kedi elimi ısırdı

IGkale

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba marketin önünde bir kedi vardı. Bayağı sevecendi. Ben sevdim iste severken parmağımı ucundan ısırdı ama iz falan yok. Küçücük bir çizik var. Elimi yıkadım. Başka bir şey yapmam lazım mı?

Merhaba marketin önünde bir kedi vardı. Bayağı sevecendi. Ben sevdim iste severken parmağımı ucundan ısırdı ama iz falan yok. Küçücük bir çizik var. Elimi yıkadım. Başka bir şey yapmam lazım mı?
Kuduz olduğunu varsayıp hastaneye gidiyorsun, ertelemek gibi bir seçeneğin yok.

Kuduz hastalığına yakalandıktan sonra tedavisi olmadığı için bir üniversite hastanesinin aciline giderseniz, doktor kuduz aşısına gerek olup olmadığına karar verir.

Kanatmayan ısırık. Ufacık iz demişsiniz. Küçükken 50 kere yaşadığım ve hala yaşadığım olay. Eğer kan falan yoksa ve kedi de kuduz gibi görünmüyorsa elinizi sabunlu suyla yıkayın bitti gitti. Çok kafaya takan biriyseniz hastaneye gidin.

Kanatmayan ısırık. Ufacık iz demişsiniz. Küçükken 50 kere yaşadığım ve hala yaşadığım olay. Eğer kan falan yoksa ve kedi de kuduz gibi görünmüyorsa elinizi sabunlu suyla yıkayın bitti gitti. Çok kafaya takan biriyseniz hastaneye gidin.

Deriyi gecmedi bile sadece ucundan sürtündü gibi bir şey.

Kuduz açık yaraya salya yoluyla bulaşan bir hastalık. Eğer açık yara yoksa kuduz bulaşmaz ancak kuduz kesin ölümlü bir hastalık olduğu için risk almayıp acile gitmenizi tavsiye ederim.

Yine de bir sağlık ocağına gidiyim, sağlık ocağı da bakar değil mi boyle seylere?

İçinizi rahatlatmak isterseniz gider ama tecrübelerimle hiçbir şey olmaz diyebilirim size. Onlar da aynı şeyi söyleyecektir. Gidip görünün sonucu söyleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı