Kedi eve nasıl aldırılır?

Ne kadar tarasan da dökülüyor hocam, özellikle bazı mevsimlerde çok daha fazla dökülüyor.
Mevsim geçişlerinde bolca tüy dökerler. Her gün tüylerini taraman gerek , pudralaman gerek.
 
5-6 aydır bizimle yaşayan 7 aylık bir kedim var. Tüm ailem onu çok seviyor. Tam kapımızın önünde yaşıyor (bahçeli ev). Onun da evin içinde yaşamasını istiyorum. Annem tüy döker diye içeri almıyor. Onu nasıl ikna edebilirim?
Bütçe varsa robot süpürge ve tarak ile evde tüy göremezsin.
 
Hocam 2 yıllık kedi sahibi olarak söylüyorum kedi evde beslenmez. Uygun değil bir kere çünkü hayvan hiç dışarı çıkamıyor hep evin içinde. Dışarı çıkarmak istedin mi dışarısı pis her yere sürtünüyor vs. her dışarı çıkardığında yıkaman lazım ki kediler suyu sevmez hele de sokak kedileri. Biz kedimizi her şeyden çok seviyoruz ama keşke almasaydık diyoruz çünkü doğasına aykırı. Çok fena tüy döküyor ne yaparsan yap zibilyon tane alet denedim o tüy her türlü halının üstüne toplanıyor bir süre sonra veya kıyafetinde de hep kedi tüyü oluyor. Ben bazen dışarı çıkmadan önce üstümü koli bandı ile tüylerden temizliyorum.
Edit: Kedi tüylerini halıdan toplamak için bildiğimiz çekpas'ı kullanıyoruz. Sanki su çeker gibi onu halıda yapıyoruz ve tüyler toplanıyor. Elektrikli süpürge falan işe yaramıyor dostum çok güçlü bir elektrikli süpürge lazım. Bu arada hep tüy demişim kedilerin tüyü yok kılı var bu arada. Onlar tüy değil ama ağız alışkanlığı.
Ama onu zorlu sokak yaşamından kurtarıyorsun ayrıca belki ölümden.

Ama haklısın hocam doğasını bozuyoruz gibi oluyor.
 
Bahçeniz varsa orada yaşaması daha mantıklı hayvancağız evden sıkılır bir süre sonra çıkmak ister sizde alışınca bırakamazsınız soğuk havalarda ya eve alın ya da bir barınak kurun böylesi daha iyi olur.
 
Ama onu zorlu sokak yaşamından kurtarıyorsun ayrıca belki ölümden.

Hocam işte burada devreye evde beslemek yerine sokak canlılarına düşük maliyetli olan yemleri alıp sokakta beslemek oluyor. Ben aylık 2 kg yem alıyorsam kedime, 4 Kg'da sokak canlılarına alıyorum. Çantada duruyor hep okula giderken vs. koyup öyle gidiyorum. Herkese tavsiyemdir çok para harcamadan çoğu kediyi besleyebilirsiniz. Öyle sokak hayvanlarına bağış yapmak ister misiniz efendim? diye soranlara para vereceğinize bunu yapın.
 
Hocam işte burada devreye evde beslemek yerine sokak canlılarına düşük maliyetli olan yemleri alıp sokakta beslemek oluyor. Ben aylık 2 kg yem alıyorsam kedime, 4 Kg'da sokak canlılarına alıyorum. Çantada duruyor hep okula giderken vs. koyup öyle gidiyorum. Herkese tavsiyemdir çok para harcamadan çoğu kediyi besleyebilirsiniz. Öyle sokak hayvanlarına bağış yapmak ister misiniz efendim? Diye soranlara para vereceğinize bunu yapın.

Ben sokak yaşamı derken onu kastetmedimki hocam. Kışın olan soğuk, yazın olan aşırı sıcak, diğer hayvanların ona zarar vermesi vs.
 
Seninle hemen hemen aynı konumdaydım. Kedi balkonda yaşıyordu, arada bir eve girip çıkıyordu ama genel olarak dışarıdaydı. Temelli olarak almak istedim ve annem ayrı, babam ayrı laf söyledi. Onlar da seviyordu fakat eve almak istemiyorlardı. Bir süre sonra zorla almaya başladım. Yaklaşık 5 ay geçti ve şu an benden daha çok seviyorlar desem abartmış olmam. "Atın o hayvanı dışarıya." diyen babam, şimdi evdeki vaktinin çoğunu onunla geçirip seviyor, oynuyor. "Evde kedi beslenmez, tüy döker, tırmalar." diye sebepler sunan annem, kedim bugün doğum yapınca mutluluktan ağladı, bütün gününü onunla ilgilenerek harcadı. Her fırsatta oynuyorlar, seviyorlar. Eve bir şekilde alırsan gerisi gelir, neredeyse her ailede işe yarar bu taktik. Ne kadar tatlı, sevecen, sıcakkanlı hayvanlar olduklarını görünce yelkenleri suya indiriyorlar.
 

Geri
Yukarı