Kedi kayıp ve sel olabilir

Hocam kısırlaştırmak istemiyorum hayvanın doğasıyla oynamak.

Bu çok yanlış bir düşünce, kısırlaştırmak hayvanın yaşam konforunu arttırır. Doğasıyla oynamak istemiyorsanız salın dışarıda yaşasın çünkü hiçbir kedinin doğasında 100MT2 evde yaşamak yok. Ayrıca kedi doğal ortamında 7-8 yıl yaşıyor iken doğasıyla oynanmış halinde 17-20 yıl yaşıyor. Tabii sizin kediniz kararı elbette siz vereceksiniz ama internetten bir araştırın kısırlaştırmanın faydalarını ben sadece hayvanın iyiliği için söylüyorum. İnşallah sağ salim döner evine.

Bu çok yanlış bir düşünce, kısırlaştırmak hayvanın yaşam konforunu arttırır. Doğasıyla oynamak istemiyorsanız salın dışarıda yaşasın çünkü hiçbir kedinin doğasında 100MT2 evde yaşamak yok. Ayrıca kedi doğal ortamında 7-8 yıl yaşıyor iken doğasıyla oynanmış halinde 17-20 yıl yaşıyor. Tabii sizin kediniz kararı elbette siz vereceksiniz ama internetten bir araştırın kısırlaştırmanın faydalarını ben sadece hayvanın iyiliği için söylüyorum. İnşallah sağ salim döner evine.
Hocam internete bakmıştım zamanında herkes günah diyor günah işlemekte istememiştik ama bir sorum olacak hayvan'ı diyelim ki kısırlaştırdık kedim fazla şişmanlamaya başlarmı?

Hocam internete bakmıştım zamanında herkes günah diyor günah işlemekte istememiştik ama bir sorum olacak Hayvan'ı diyelim ki kısırlaştırdık kedim fazla şişmanlamaya başlar mı?

Öncelikle günah mevzusuna değineyim "öküz" denilen hayvan boğanın kısırlaştırılmışıdır, tarihte binlerce boğa öküze dönüştürüldü dediğiniz gibi olsa insanlar bu kadar çok boğayı kısırlaştırmazdı. Ayrıca sağlık için yapılan tıbbı işlemler günah olmaz diye biliyorum, eziyet etmek için zevk için yapmıyorsunuz hayvanın sağlığı için yapıyorsunuz.

Şişmanlama mevzusuna gelince kilo alımı oluyor fakat bu biraz da size bağlı 1-2 ay mamayı ölçülü verirseniz çok şişmanlamaz, ama mama kabı boşaldıkça doldurursanız kilo alır, bu yüzden günde 150 gr yiyorsa bunu 2-3 porsiyon halinde verin çok abartı bir kilo almaz. Zaten bunu veteriner ile konuşursanız o size daha detaylı anlatır.

Arkadaşlar kedim geçenlerde kayboldu. Sorduğumuz herkes geri döner dediği için geri geleceğini düşünüyorum yine de aramadığım yer kalmadı. Karşımızdaki site o kedinin oraya her gün geldiğini söylüyorlar ancak daha bulamadım. Çevredeki esnafa numaramı verdim aramayı bırakacaktım ancak sel tehlikesi olduğunu öğrendim. Bu hayvan selde ne yapar? Kedim kısır değildi kısırlaştırmaya kıyamamıştık. Her neyse asıl merak ettiğim soru bu hayvan selde ne yapar?
Sahiplilk kartın var mı? Varsa polise gidebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı