Rehber Kedi Sahiplenme ve Bakımı

Öncelikle rehber için teşekkürler. Kedi almayı düşünen ya da sokakta bulup ne yapacağını bilmeyen kişiler için çok güzel bir kaynak gerisini de zaten yaşayarak öğreniyorsunuz. Mama konusunda naçizane birkaç şey de ben eklemek isterim. Öncelikle marka seçimi sizlere kalmış bütçe burada en önemli kriter. Bütçe önemli değil en iyisi hangisi derseniz önemli olan mamadaki et oranıdır. İçindekiler kısmına dikkat etmenizi oneririm. Bazı mamalarda hayvansal protein olarak belirtir. Bu ibare sadece et demek değildir. Tırnak ayak vb. kısımlar da dahildir. Ayriyeten oranları belirten markalardan alma taraftarıyım ben sonuçta ne aldığımızı bilmeliyiz. Bu konuda zirve olan benim bildiğim ( daha yüksek oran varsa yazın lütfen) orijen markası . Yaklaşık %85 et oranı var. Onun peşine yine aynı üreticiden acana geliyor onda da oran %60 civarında ancak bu mamalar ithal olduğundan pahalı tabiki her bütçeye uymuyor kg fiyatları toplu alırsanız ortalama 80-100 TL arası gelebiliyor . Bunlardan alt olarak nd markası var . Bende bunu kullanıyorum maalesef diğerlerine yetmiyor bütçem bu markada da et oranı %40-50 arasında (tahılsızda 50 civarında) geliyor. Bu markada üst segment tabiki kg fiyatı 50-60 TL civarında. Bir de yazılımını tam hatırlamıyorum ama mystic var oda yerli üretim olduğu için fiyat olarak gayet iyi 15 kg fiyatı 260 TL falandı en son et oranı olarak da nd ye yakın oranlarda. Bunların yanında tahıllı ve tahılsız olma durumu var tahıllı olanlar daha az et olduğu için daha az besleyici oluyor ama bütçe olarak daha ucuz oluyor haliyle. İşin özü kendiniz bakarak rehber videolar vs . İzleyerek alacağınız markaya karar verebilirsiniz. Para mühim değil en iyisi derseniz ilk iki hatta üç belirli gibi ama dediğim gibi önemli olan içerik biraz uzun oldu ama umarım faydası olur iyi forumlar herkese
 
Öncelikle rehber için teşekkürler. Kedi almayı düşünen ya da sokakta bulup ne yapacağını bilmeyen kişiler için çok güzel bir kaynak gerisini de zaten yaşayarak öğreniyorsunuz. Mama konusunda naçizane birkaç şey de ben eklemek isterim. Öncelikle marka seçimi sizlere kalmış bütçe burada en önemli kriter. Bütçe önemli değil en iyisi hangisi derseniz önemli olan mamadaki et oranıdır. İçindekiler kısmına dikkat etmenizi öneririm. Bazı mamalarda hayvansal protein olarak belirtir. Bu ibare sadece et demek değildir. Tırnak ayak vb. kısımlar da dahildir. Ayriyeten oranları belirten markalardan alma taraftarıyım ben sonuçta ne aldığımızı bilmeliyiz. Bu konuda zirve olan benim bildiğim ( daha yüksek oran varsa yazın lütfen) orijen markası . Yaklaşık %85 et oranı var. Onun peşine yine aynı üreticiden acana geliyor onda da oran %60 civarında ancak bu mamalar ithal olduğundan pahalı tabii ki her bütçeye uymuyor kg fiyatları toplu alırsanız ortalama 80-100 TL arası gelebiliyor . Bunlardan alt olarak nd markası var . Bende bunu kullanıyorum maalesef diğerlerine yetmiyor bütçem bu markada da et oranı %40-50 arasında (tahılsızda 50 civarında) geliyor. Bu markada üst segment tabii ki kg fiyatı 50-60 TL civarında. Bir de yazılımını tam hatırlamıyorum ama mystic var oda yerli üretim olduğu için fiyat olarak gayet iyi 15 kg fiyatı 260 TL falandı en son et oranı olarak da nd ye yakın oranlarda. Bunların yanında tahıllı ve tahılsız olma durumu var tahıllı olanlar daha az et olduğu için daha az besleyici oluyor ama bütçe olarak daha ucuz oluyor haliyle. İşin özü kendiniz bakarak rehber videolar vs. . İzleyerek alacağınız markaya karar verebilirsiniz. Para mühim değil en iyisi derseniz ilk iki hatta üç belirli gibi ama dediğim gibi önemli olan içerik biraz uzun oldu ama umarım faydası olur iyi forumlar herkese
Çok haklısınız, ne yazık ki Türkiye şartlarında ithal mama çok aşırıya kaçıyor o yüzden ayrıntılarda belirtmedim bile. Çok sağlıksız ve yapay madde içeren mama var piyasada. Bu nedenle ben de ilk sıraya ND markasını koyardım. Ancak o bile bana yüksek geliyor o yüzden Proplan tercih ediyorum. Purina'nın bilindik ve sağlıklı olduğuna emin olduğum bir markası. Herkes bütçesine göre ufak bir forum araştırması yaparak en kaliteli mama hangisi kolaylıkla öğrenebilir.
 
Rehber için teşekkürler hocam elinize sağlık. Aklımdaki tüm sorulara cevap oldu uzun süredir düşündüğüm bir konuydu.
Siz böyle yazınca çok mutlu oluyorum :) Umarım bu rehber sayesinde bir insanı daha sokaktaki bir canı sahiplenmesi için teşvik etmiş olurum. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
 
Siz böyle yazınca çok mutlu oluyorum :) Umarım bu rehber sayesinde bir insanı daha sokaktaki bir canı sahiplenmesi için teşvik etmiş olurum. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim hocam fakat evdekileri de teşvik etmem gerekiyor bunun için maalesef. Aslında böyle izin almadan bir anda bir yavru getirme gibi bir düşüncem var ama ani tepki verirler diye korkuyorum.
 
Ben teşekkür ederim hocam fakat evdekileri de teşvik etmem gerekiyor bunun için maalesef. Aslında böyle izin almadan bir anda bir yavru getirme gibi bir düşüncem var ama ani tepki verirler diye korkuyorum.
Öncelikle eğer sahiplenilecekse mutlaka yavru sahiplenin. Size ve ev ortamına alışması çok daha verimli geçecektir. Ayrıca tecrübeyle sabit en çok korkuyorum ya da istemiyorum diyen ev halkı kediyi en çok seven kişi olacaktır :) Benim eşim hiç abartmadan söylüyorum kediyi sevmek şöyle dursun lokantada kedi varsa o mekana oturmayan insandı. Şimdi kucağından inmiyor, elleriyle besliyor. Yani gizli getirmek gerçekten çözüm olabilir. Yavrular çok tatlı olduğu için getirdiğiniz yavruyu geri göndermeye içleri elvermez :) Benim oğlumu örnek gösterebilirsiniz.


 
3 kedim var. Hepsi dişi özel evde kalıyorlar. Kedilerim için kiraya verdirmiyorum evi. Sade onlar kalıyorlar ben bazen burda kalıyorum misafir gibi. 2. ev çok yakın zaten. Sokaktan aldık hepsini yavruyken. 3-4 aylık falandı süt olayına girmedim. Sade ufaklar için olan kuru mama verdim ilk önce. Eskiden ND kullanıyorduk. Şimdi Royal Canin Sensible hassas sindirim maması veriyorum hepsine. Eskiden kusarlardı şimdi bu mama daha iyi geldi. 2 yaş civarındalar diğeri 11 yaşında. 11 yaşında olan ayrı oda da kalıyor. Saldırıyor yoksa. Ne hale getirdiler ne hale geldiler kardeşiyle uyusunlar. Celalleniyorum bazen öyle. Tekirimi evde gezdiriyorum sırtımda uyuyor. Öbürünün odası hariç bütün evi sırtımda geziyor papağan gibi şımarık. Arkadaşım yok arkadaşım kedilerim. Orijen çok pahalı gerek yok ona. ND doğal tavsiye ederim onun yerine. Kedi köpek sahiplenme ömür boyu. Herkes sahiplenmemeli yani emanet onlar bize imtihan dünyası. Ömür boyu bakacak kalbi temiz kişiler sahiplenmeli. Ve benimkiler evden çıkmazlar hiç yasak tehlikeli. Ev büyük zaten tırmalamaları ve yatakları var. Evden çıkarmaya gerek yok hem parazit kaparlar. Çok istersen tasma ile çıkarırsın arabalara dikkat ederek. Ve tekirin yabancı cisim kemirme şeyi var. Ortada eşya bırakamıyorum. Hepsi dolapta sade odalarda yatakları mama kapları var. Eşya cam sakın bırakmayın tehlikeli. Ve balkona çıkmaları yasak balkonlar açık bizim tehlikeli. Camdan bakmaları yeterli. 11 yaşındaki şeker yavrum balkona çıkar sade. Ona tehlike yok yanaşmaz. Yükseklik korkusu var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı