Kedi tırmalaması sonucu kuduz aşısı olunmalı mı?

• Konuyu başlatan Mayt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.079

Mayt

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul/Turkey
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Monster Abra A5 V16.6
Cep Telefonu: LG G7 ThinQ
Meslek
Öğrenci.
Sitemizde bir kedi var yaklaşık 4 5 gün görüyoruz bugün bir tırma yedim. En son 1 yıl önce farklı bir kedi tırmalamıştı ve 5 doz tam kuduz aşısı oldum. Bir sorun yaratır mı?

Eminsiniz değil mi? Açıkçası erken yaşta göçmek istemiyorum.

Yaptığınız aşının yaklaşık 3 sene falan koruyuculuğu var, bir kedide kuduz olması aşırı düşük bir ihtimal, o kuduzun tırmalama yoluyla size geçmesi de o kadar düşük bir ihtimal. Zaten sitenin kedisi falandır, bir şey olmaz. Kedi kuduz olsa bile aşınız korur diye düşünüyorum.

(ben doktor değilim, sizinkine benzer bir olay yaşamam sonucu biraz araştırma yaptım ve edindiğim bilgileri size aktarıyorum)

@DoktorBey19 Hocam siz ne dersiniz?

Tırmalamaktan kuduz bulaşmaz. Geçmiş olsun.

Hocam yanlış bir cevap mantıken eğer kedi yakın zamanda tırnaklarını yaladı ise kuduz olma riski yüksetir arkadaşın aşı olmasında fayda var.

Sitemizde bir kedi var yaklaşık 4 5 gün görüyoruz bugün bir tırma yedim. En son 1 yıl önce farklı bir kedi tırmalamıştı ve 5 doz tam kuduz aşısı oldum. Bir sorun yaratır mı?

Ortlama olarak 3 yıllık bir koruma sağlar kuduz aşıları tarih doğru ise aşınız hala gecerli içiniz rahat etmeyecek ise gidip olabilirsiniz.

Tırmalamaktan kuduz bulaşmaz. Geçmiş olsun.
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Evet çok düşük bir ihtimal ama ucunda ölüm olan bir ihtimal. Sonucu basit bir grip değil, dümdüz ölüm. Ucunda kesin ölüm riski bulunan bir hastalıkta milyonda bir ihtimal olsa bile risk almaya değer mi?

Yanlış bilmiyorsam eğer kuduz salyanın açık yarayla teması sonucu oluşur. Kurumuş salyadan kuduz bulaşmaz, eğer kedi patisini yaladı ve kurumadan sizi tırmalayip yara açtıysa kuduz riski mevcut. Ama açık yara yoksa kuduz riski de bulunmuyor

Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Evet çok düşük bir ihtimal ama ucunda ölüm olan bir ihtimal. Sonucu basit bir grip değil, dümdüz ölüm. Ucunda kesin ölüm riski bulunan bir hastalıkta milyonda bir ihtimal olsa bile risk almaya değer mi?

Yanlış bilmiyorsam eğer kuduz salyanın açık yarayla teması sonucu oluşur. Kurumuş salyadan kuduz bulaşmaz, eğer kedi patisini yaladı ve kurumadan sizi tırmalayip yara açtıysa kuduz riski mevcut. Ama açık yara yoksa kuduz riski de bulunmuyor
Deri bütünlüğü bozulmadıkça kuduz bulaşmaz. İyi forumlar.

Ortlama olarak 3 yıllık bir koruma sağlar kuduz aşıları tarih doğru ise aşınız hala gecerli içiniz rahat etmeyecek ise gidip olabilirsiniz.
Kimi bölgelerde kedi populasyonu çok yoğun ve belediye aşılamaya yetişemiyor. Kedinin kuduz aşısı olmayabilir

Deri bütünlüğü bozulmadıkça kuduz bulaşmaz. İyi forumlar.
Evet hocam doğru ama tırmalama sonucu orada yara oluşmuş olması muhtemel. Konuyu açan arkadaş bu konuda bilgi vermemiş ama benim gördüğüm pati atan sokak kedisi çok yüksek ihtimalle bir yaraya sebep olur. Sokak kedisi gibi saldırmak amaçlı olmayan, kısa tırnaklı ev kedim bile yara açarken sokak kedisinin açması çok muhtemel

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı