Kedi tırmalamasından hastalık kapılır mı?

hamiltonfedaisi

Decapat
Merhabalar, bugün gezerken tasmalı bir kediye rastladım. Oradaki birinin kedisiymiş herhalde. Biraz sevdim fakat sonrasında tırmaladı. Yaklaşık 5-10 dakika yara olan yer kanadı. İlk başta bol soğuk su ve sabunla yıkadım sonrasında yaraya kolonya sıktım. Yaklaşık 7-8 yıl önce aşı olmuştum. Yara da 1cm ya var ya yok. Hastanelik bir durum var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bugün gezerken tasmalı bir kediye rastladım. Oradaki birinin kedisiymiş herhalde. Biraz sevdim fakat sonrasında tırmaladı. Yaklaşık 5-10 dakika yara olan yer kanadı. İlk başta bol soğuk su ve sabunla yıkadım sonrasında yaraya kolonya sıktım. Yaklaşık 7-8 yıl önce aşı olmuştum. Yara da 1cm ya var ya yok. Hastanelik bir durum var mıdır?
Kuduzlu bir hayvanla kavga edip, tırnağın da virüsü kalmış ise size bulaşabilir hocam. Bu da çok zor bir ihtimal .

Üstündeki arkadaşın dediği gibi virüs kalması ihtimalı çok düşük. Tasmalı ise birisinindir ve aşısını yaptırmıştır. En kötü ihtimal kedi kuduz ise ve elini yalayıp tırmalamışsa hastaneye girmekte yarar var. Siz en iyisi bir hastaneye gidin eğer önemli bir şey değilse sizi çok sıkmayacaklardır. Ama büyük ihtimalle aşı yaparlar.

Beni yıllardır tırmalarlar eşek sıpaları, bugüne kadar bir şey olmadı ama bu size de bir şey olmayacağı anlamına gelmez, arkadaşlar da demiş çok düşük bir ihtimal ama asla %0 değildir eğer içiniz rahat etmezse aşı olabilirsiniz biraz yorar o kadar git gel yani. :D

Beni yıllardır tırmalarlar eşek sıpaları, bugüne kadar bir şey olmadı ama bu size de bir şey olmayacağı anlamına gelmez, arkadaşlar da demiş çok düşük bir ihtimal ama asla %0 değildir eğer içiniz rahat etmezse aşı olabilirsiniz biraz yorar o kadar git gel yani. :D
Neredeyse bende her dışarı çıktığımda ya köpekler yada kediler tarafından tırmalanıyorum ama bir şey olmuyor çünkü kanamıyor.

Arkadaşlar arada geçen sürede bir şey olmadı. Yara yavaş yavaş kapanmaya başlıyor. Bıçak kesiğinden farksızdı. Ağrı sızı ya da şişme vs. olmadı. Hastaneye gitmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı