Kedideki sarılık insana geçer mi?

"Kedinize dokunan insanların ya da diğer hayvanların kedinizin yaşadığı hastalığı taşımaları mümkündür. Ancak hastalığa yakalanma ihtimalleri düşüktür. Yine de risk grubunda olacaklarını belirtelim. Direkt olarak sarılık rahatsızlığının bir deriden öteki deriye geçme olasılığından söz ediliyorsa daha olumlu konuşulabilir. Bu yüzden sarılık kediden bulaşan bir hastalık olarak görülemez."

Alıntı: Vetrium

İnsan ve kedi derisi aynı değerleri taşımadığı için için az risk barındırır fakat hiç risk yok denemez tedavi etmek için elinizden geleni yapın hocam geçmiş olsun.

Evet kıl kurdu (dış parazit) gibi parazitleri kastediyor bunun için ense damlası kullanabilirsin fakat kedin şu anda hasta olduğu için bu ilacı kullanman hastalığı tetikleyebilir o yüzden veteriner hekimine başvurmayı ihmal etme.

Peki sağolun hocam deneyeceğim.

Evet kıl kurdu (dış parazit) gibi parazitleri kastediyor bunun için ense damlası kullanabilirsin fakat kedin şu anda hasta olduğu için bu ilacı kullanman hastalığı tetikleyebilir o yüzden veteriner hekimine başvurmayı ihmal etme.

Hocam merak ettim bu kıl kurdu insanlara geçer mi bir araştırdım ama galiba kadınlara bulaşıyormuş pek anlamadım. (biraz baktım insanlara geçiyormuş kedimde kaşıntı yok bu yüzden yok galiba kıl kurdu denen şey kedide)

Son düzenleme:
Çok kafana takma. 5 yılda yüzlerce kedi besledim büyüttüm, baktım. Hasta olanı, sokak kedileri vs. Fip olanı, calisi olanı, parazit olanı (en yaygını) hiçbiri bana bulaşmadı. Tek sorunun buysa bir şey olmaz bari kediyi tedavi ettir.

Çok kafana takma. 5 yılda yüzlerce kedi besledim büyüttüm, baktım. Hasta olanı, sokak kedileri vs. fip olanı, calisi olanı, parazit olanı (en yaygını) hiçbiri bana bulaşmadı. Tek sorunun buysa bir şey olmaz bari kediyi tedavi ettir.

Hocam ettirmek istiyorum ama fiyat benim gibi birisi için biraz fazla emin olun elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı