Kedileri uzaklaştırmak

ErkanGul

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Maden Mühendisi
Dostlar merhabalar,
Bodrum kat bir dairede oturmaktayım. Apartmanın ön tarafından bodrum, ancak arka tarafından bahçeye sıfır sayılır. Pencerelerim bahçeden 15 cm kadar yüksekte.
Bahçede oldukça fazla kedi var ve her sene çoğalıyorlar. 5 kadar apartman aynı bahçeye bakıyor ve dairelerden yemek artıkları fırlatılıyor kedilere.
Buraya kadar sorun yok, elbette olacaklar, beslenecekler.
Ancak sorun şu ki; her gün pencereme işiyorlar işaretlemek adına.
Her gün çıkıp çamaşır suyu ile pencere silmekten artık gerçekten gına geldi.
Penceremi açıp temiz hava alabilmek için bunu her gün tekrarlamam şart oluyor.
Rica etsem kedileri penceremden nasıl uzak tutabileceğime dair bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.

Çamaşır suyu gibi keskin kokular işe yaramadı.

Köpek koymanı tavsiye ederim. Kedilerin hoşlanmadığı şeyleri de koyabilirsin bir koku, madde vb. gidip de onlara zarar veren bir şey de koyma, sadece kokusunu falan beğenmedikleri şeyleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim 3 kedim var apartman dairesinde 4. kat. Onlar emanet hayattayken değerini bilmek gerekir. Bazı insanlar titiz oluyor. Sadece kediler için bana ailem ev verdi ayrı oturuyorum. Onlar ailem titiz çünkü annem babam. Çamaşır suyu atılmaz zararlı zehir etkisi var. Su atın üzerlerine giderler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar.
Öncelikle köpek alamam ne yazık ki, henüz köpeğe bakabilecek maddi güce sahip değilim.
Çamaşır suyunu kedilerin sevdiğini bilmiyordum teşekkür ederim bu bilgi için @yyofc. Onu kullanma sebebim penceremi açınca kokunun gelmesini engellemek. Yalnızca suyla silince çıkmıyor çünkü, ancak alternatiflere yöneleceğim teşekkür ederim.
Öte yandan @sekerr kedilerle bir sorunum yok kesinlikle, zaten yazıyı da yazarken bahsettim, beslensinler hiç sorun yok. Sadece penceremi açınca, yoğun çiş kokusu yerine temiz hava almak istiyorum. Hele ki evim bodrum kat, pencere açmazsam nem oluyor, açarsam çiş. Varın siz düşünün nasıl bir kötü durum.
Su atarak uzaklaştırmak sadece anlık bir çözüm zaten genelde sabah uyandığımda geceden pencerelerime işenmiş olarak uyanıyorum.
@Clarence Morrow en yaratıcı yorum sizden geldi, beni anlamışsınız teşekkür ederim. Deneyeceğim bunu.

Not: Tek isteğim pencerelerimden uzak tutmak. Zarar vermek yada beslenmelerini engellemek değil. Bunu nasıl yapabilirim. Tek sorum bu.

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar.
Öncelikle köpek alamam ne yazık ki, henüz köpeğe bakabilecek maddi güce sahip değilim.
Çamaşır suyunu kedilerin sevdiğini bilmiyordum teşekkür ederim bu bilgi için @yyofc. Onu kullanma sebebim penceremi açınca kokunun gelmesini engellemek. Yalnızca suyla silince çıkmıyor çünkü, ancak alternatiflere yöneleceğim teşekkür ederim.
Öte yandan @sekerr kedilerle bir sorunum yok kesinlikle, zaten yazıyı da yazarken bahsettim, beslensinler hiç sorun yok. Sadece penceremi açınca, yoğun çiş kokusu yerine temiz hava almak istiyorum. Hele ki evim bodrum kat, pencere açmazsam nem oluyor, açarsam çiş. Varın siz düşünün nasıl bir kötü durum.
Su atarak uzaklaştırmak sadece anlık bir çözüm zaten genelde sabah uyandığımda geceden pencerelerime işenmiş olarak uyanıyorum.
@Clarence Morrow en yaratıcı yorum sizden geldi, beni anlamışsınız teşekkür ederim. Deneyeceğim bunu.

Not: Tek isteğim pencerelerimden uzak tutmak. Zarar vermek yada beslenmelerini engellemek değil. Bunu nasıl yapabilirim. Tek sorum bu.
Denedin mi dostum? Deneyince haber ver. Olmazsa başka öneriler sunalım.

Kedilerin geri vitesi yoktur köpek falan dinlemez parçalar deyim size tabii kedinin psikolojisine ve içgüdüsüne bağlı bazı kediler var kendi alanını ilan etmiş köpek yanaştırmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı