Kedimin ağzı kırmızı

mantion

Kilopat
Katılım
1 Nisan 2018
Mesajlar
2.116
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba kedimin ağzında kırmızımsı renkte ve ufak sarı sıvı geliyor. Yavru bir kedi, 2 aylık. Bugün sahiplendiğim için çok bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

IMG_20191031_232126.jpg
IMG_20191031_232131.jpg
 
Sirkeli suyu pamuğa damlatıp, ağzının çevresine uygulasan ve birkaç damla damlatsan iyi olabileceğini düşünüyorum. Çünkü sirke dezenfekte eder.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ağzının kenarında bariz bir sorun olduğu belli, yara olmuş da sanki kabukları kalmış gibi ama yediği bir şeyin lekeleri de olabilir tabii. Bende de var 2 tane serseri ama böyle bir şeyle daha karşılaşmadım, veterinere götürmeniz de fayda var .Birlikte uzun ömürler inşallah.
 
Virüslere bağlı ağız yaraları.
Kedilerde pek çok, virüs tipi ağız yaralarına neden olur. Felin herpes ve felin calici virüslerinin neden olduğu solunum yolları enfeksiyonları patlayan küçük aftlar yaratabilir ve dudaklar, dişetleri, dil ve tat hücreleri üzerinde ülser oluşabilir. İnsanlardaki herpes virüslerinin neden olduğu aftlara çok benzerler. FIV pozitif olan kedilerde çoğu zaman kronik gingivit (diş eti itihabı) görülür. Bazı FeLV pozitif kedilerde bağışıklık sisteminin zayıflaması da kronik gingivit stomatite neden olur. Bir virüs olan Panlokopenia de ağız ülserlerine yol açabilir.

Ufak bir araştırma yaptım. Daha fazla bilgi için Buradan bakabilirsiniz.
 
Bugn veterinere gitmeyi düşüniyordum zaten, tavsiyeleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı